vineri, 9 noiembrie 2018

Peaceful Warrior (2006)

Gen: Drama, Sport

Distributie: Scott Mechlowicz, Nick Nolte, Amy Smart, Tim DeKay, Ashton Holmes

Regizor: Victor Salva [a mai regizat: Jeepers Creepers 3(2017), Dark House(2014), Rosewood Lane(2011), Jeepers Creepers 2(2003), Jeepers Creepers(2001)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 4.326.927 $

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 40/100

O intalnire intamplatoare cu un strain ii schimba viata unui gimnast tanar.

Filmul asta este putin prea siropos, prea pedant, prea arogant, prea rupt de realitate, dar cu toate astea este inconjurat de o aura luminoasa, transmite emsaje puternice si reuseste sa te puna putin pe ganduri si sa te faca sa iti pui viata in perspectiva. Chiar daca este vag inspirat din realitate, nu stiam povestea la care face referire asa ca nu am stiut la ce sa ma astept si intriga a evoluat intr-un mod total diferit de asteptarile mele.De obicei stau departe sau sunt extrem de acid cu acest gen de filme, dar asta a reusit cumva sa ma cucereasca.

Distributia nu este chiar rea. In rolurile principale sunt un Nick Nolte pe modul chill si un Scott Mechlowicz hiperactiv. Cei doi se completeaza si reusesc sa aibe o chimie foarte buna. Nu s-au obtinut premii pentru interpretare, dar prestatiile lor au fost solide. Din rolurile secundare nu am remarcat pe nimeni nici pozitiv, nici negativ, practic actorii secundari au fost doar niste fete in fundal. Si intepretarile, ca intreg filmul de altfel, au avut un vibe de film de televiziune si spre surprinderea mea, acest aspect nu m-a deranjat deloc.

Am inteles din mutle pareri citite pe net, ca romanul care a stat la baza acestui film este unul acre iti schimba vesti, iar filmul este exact cum isi imaginau ei actiunea cand citea cartea. O sa ii cred pe cuvant. Ca sa vorbesc in numele meu, dintre toate lectiile predicate de Peaceful Warrior, este modul in care egoul nostru ne poate conduce vietile si ne poate pacali facandu-ne sa credem ca suntem altcineva de cat cei care suntem de fapt, iar in film este o scena care se refera la asta care iti taie rasuflare. Fie si numai pentru aceasta, merita sa vedeti acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!