joi, 8 noiembrie 2018

Pitch Perfect 2 (2015)

Gen: Musical, Comedie

Distributie: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Skylar Astin

Regizor: Elizabeth Banks [a mai regizat: Movie 43(2013)]

Buget: 29.000.000 $
Incasari: 287.506.194

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Contemporary Hair Styling - Feature-Length Motion Picture, Hollywood Makeup Artistand Hair Stylist Guild Awards, 2016
- Ensemble Cast, MTV Movie + TV Awards, 2016
- Best Kiss, MTV Movie + TV Awards, 2016
- Favorite Comedic Movie, People's Choice Awards, USA 2016
- Choice Movie: Comedy, Teen Choice Awards, 2015

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 63/100

Dupa o prestatie umilitoare la Kennedy Center, Barden Bellas intra intr-o competitie internationala care nu a fost castigata niciodata de americani, pentru a-si recastiga statutul si dreptul de a performa.

Nu ma deranjeaza prea tare ca acest film nu este original. Nici primul Pitch Perfect nu a debordat de originalitate. Ma deranjeaza insa foarte mult ca isi copiaza predecesorul aproape in toate aspectele. Povestea cel putin, este fix aceeasi: trupa se face de ras, incearca sa isi recastige statutul, ajunge sa castige o competitie majora si pe parcurs arunca niste glume. Din fericire, scenaristii au nimerit si de data asta destule glume bune. Senzatia de deja-vu m-a urmarit pe intreaga durata a filmului si a stricat din  fasa potentiala experienta pe acre ar fi putut sa mi-o ofere acest film.

La capitolul interpretare, greul este dus tot de actorii din primul film, pentru ca numele noi nu mi s-a parut ca s-au ridicat la inaltime. Chimia dintre protagonisti a fost chiar mai buna si m-am mirat sa vad ca nume care au avut roluri importante in primul film, au acceptat sa apara de aceasta data mult mai putin. Din pacate, finalul m-a facut sa banuiesc ca din al treilea film al seriei, pe care probabil il voi vedea la un moment dat, vor disparea multe din aceste nume populare, iar raspunderea francizei va cadea pe noii veniti, asa ca probabil pe langa originalitate, vom trece pe lista disparutilor si calitatea interpretarilor.

Poate e muzica recognoscibila, poate e altceva, dar in ciuda tuturor greselilor sale, filmul reuseste sa aibe un oarecare magnetism. Nu m-a distrat la fel de tare ca primul film, dar nici nu pot sa spun ca ar fi o pierdere de vreme sa vedeti acest film. Daca v-a placut primul atat de mult si vreti sa il revedeti, ami bine va uitati la acesta, pentru ca este cam acelasi lucru. Daca nu ati vazut primul Pitch Perfect si dintr-o data aveti chef de o comedie bunicica, cu multa muzica, vedeti-l.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!