miercuri, 14 noiembrie 2018

Smartass (2017)

Gen: Comedie, Drama

Distributie: Joey King, Luke Pasqualino, Ronen Rubinstein, Tade Adepoyibi, Susan Angelo

Regizor: Jena Serbu [a mai regizat: Frat Star(2017)]

Nota Gealapa: 3.95

O tanara de 15 ani ajunge sa cunoasca partea urata a unui oras, dupa ce este eliberata din inchisoare in mijlocul noptii.

In ultima vreme, m-am cam rasfatat cu filme bune, asa ca era doar o chestiune de timp pana sa dau si peste unul ca acesta, care incearca sa fie exact cum este titlul sau, dar reuseste sa fie doar "dumbass". Intriga este subtire si nu ne explica cum s-a ajuns in situatia de la care preluam noi ca si spectatori povestea, iar pe parcurs scenariul alterneaza dramele mediocre cu scene cu un umor aproape jenant. Filmul se apropie de o nota de trecere doar pentru ca imbina interesant cateva povesti secundare.

Distributia este compusa exclusiv din anonimi, dintre care doar Joey King a oferit cate o scena mai rasarita si a aratat ceva potential, dar si ea are o infatuare nativa, care o face greu de placut. Era si normal ca ea sa iasa in evidenta, pentru ca intreg filmul este despre personajul caruia ea ii da viata si tinand cont de acest aspect, as spune chiar ca s-ar fi putut remarca mai mult decat a facut-o. Senzatia a fost insa ca nu a avut vreo chimie cu nici unul dintre colegii ei si e destul de greu sa reusesti asa de unul singur. Si scenariul a pus-o in situatii din care era greu sa faca mai mult, ba chiar as putea sa jur ca in privirea ei am vazut o sclipire prin care isi cerea parca scuze pentru prostiile pe acre trebuia sa le spuna.

Filmul asta nu are nici un fel de istetime, umor sau inima, desi incearca sa aiba din toate. Ca un asemenea film sa aiba cat de cat succes, trebuie sa iti asumi sa fii cat mai indraznet si realist cu scenele controversate. Aici chiar era indicata niste nuditate, scenele de consum de droguri ar fi putut fi mai realiste, iar Joey King, protagonista filmului, cu backgroundul ei de la Nickleodeon nu cred ca a fost alegerea potrivita. Pana si scenele de violenta aleatorie si desele insulte rasiste devin plictisitoare dupa vreo 15 minute, iar dupa vreo 20 de minute a aparut deja tentatia de a opri filmul, dar cumva am rezistat pana la final, asa ca va pot spune cu siguranta ca e cazul sa ocoliti acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!