vineri, 20 iunie 2014

The Secret in Their Eyes (2009)

Titlu original: El secreto de sus ojos

Gen: Drama

Distributie: Ricardo Darin, Soledad Villamil, Pablo Rago, Javier Godino, Guillermo Francella

Regizor: Juan Jose Campanella [a mai regizat: Underdogs(2013), Avellaneda's Moon(2004), Son of the Bride(2001), El mismo amor, la misma lluvia(1999), Love Walked In(1997)]

Buget: 2.000.000 $
Incasari: 60.000.000 $

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 81/100

Un avocat pensionat scrie un roman pentru a inchide doua capitole din viata lui care il macina si dupa mai bine de 25 de ani: o crima pe al carei autor nu l-a putut pedepsi si dragostea neimpartasita fata de fosta lui sefa.

Cine ar fi crezut ca tocmai argentinienii vor scoate un film atat de bun. Atmosfera, intriga scenariul, toate sunt realizate la un nivel excelent. recunosc ca nu m-as fi asteptat in veci ca un film cu o asemenea provenienta sa fie atat de bun. Intorsaturile pe care le ia scenariul vin cand nu se mai asteapta nimeni, iar sensul filmului se schimba de vreo trei ori. Acest film reuseste cumva sa te faca sa te transpui si sa empatizezi cu personajele... sa le urasti... sa iti fie mila etc.

Nu pot sa imi dau cu parerea despre distributie pentru ca actorii sud-americani nu sunt specialitatea mea. Personal, protagonistul mi s-a parut mult prea credibil in rolul de pampalau.Soledad Villamil a fost si ea foarte buna si a avut o chimie foarte buna cu Darin, dar, personal, am fost total impresionat si o sa mai caut filme in care a jucat Guillermo Francela, care pentru acest rol si-a dat jos mustata pe care o avea de 20 de ani.

Cred ca morala acestui film este ca anumite lucruri nu le poti uita niciodata.Acest film va fi cu siguranta greu de uitat. Cred ca totul se imbina atat de bine in aceasta productie si functioneaza atat de bine datorita regizorului. Campanella este un nume respectat chiar si la Hollywood si are un istoric de filme foarte bune.

Este primul film argentinian care intre in top 250 IMDB. Este, de asemenea, cel mai vizionat film argentinian din 1983 pana azi. Este al doilea film argentinian din istorie care castiga Oscarul pentru cel mai bun film strain.  Este primul film argentinian disponibil pe Blu-ray. Tiate astea sunt un argument in plus ca nu am luat-o eu razna si chiar avem de a face cu un film foarte bun.

Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!