miercuri, 25 iunie 2014

Enemies Closer (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Tom Everett Scott, Jean-Claude Van Damme, Orlando Jones, Linzey Cocker, Cristopher Robbie

Regizor: Peter Hyams [a mai regizat: Beyond a Reasonable Doubt(2009), A Sound of Thunder(2005), The Musketeer(2001), End of Days(1999), The Relic(1997)]

Buget: 5.000.000 $

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 49/100

Intr-un orasel american izolat (logic), aproape de granita canadiana, doi dusmani de moarte trebuie sa lucreze impreuna pentru a scapa de furia unor traficanti de droguri veniti sa recupereze un transport de heroina.

Un film ratat, cu o intriga trasa de par, cu un Van Damme cu plete mai mare si mai albe decat mos Craciun si cu actiunea lipsita de orice logica pe alocuri. Regizorul nu a acordat nici un fel de atentie detaliilor si apar situatii atat de ciudate si irationale incat devin amuzante.

In distributie sunt nume cunoscute, dar toti dau senzatia ca singurul motiv pentru care au acceptat sa apara in acest film si s-au prezentat la filmari a fost sa faca niste bani rapizi pentru a-si plati datoriile. Everett nu convinge pe nimeni in postura de erou iar Van Damme, spre deosebire de alti colegi de generatie care odata cu inaintarea in varsta au devenit mai buni si mai agreabili, Stalone de exemplu, nu imbatraneste frumos si apare in roluri din ce in ce mai dubioase si are prestatii din ce in ce mai jenante.

Intriga a fost gandita doar pentru a crea un motiv oarecare pentru o mana de barbati sa se omoare intre ei fara sa omita celebrele, deja, clisee din filmele de actiune. Sa enumeram cateva: politistii nu au pic de creier si unrau facator antrenat poate omori 30 de politisti de unul singur, tot timpul personajul principal ezita sa omoara un baiat rau pentru ca acesta sa il mai ameninte cu moartea odata sau un cutit care este mai eficient intr-o lupta unu la unu decat o arma semi-automata. Daca la toate astea adaugam niste baieti venind calare pana la o sectie de politie moderna unde ii casapesc pe toti politistii de acolo, ne dam seama de acest film nu a fost nominalizat nici macar la premiile Gopo.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!