miercuri, 18 iunie 2014

Life of Pi (2012)

Gen: Aventuri

Distributie: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabu, Gerard Depardieu

Regizor: Ang Lee [a mai regizat: Taking Woodstock(2009), Lust, Caution(2007), Brokeback Mountain(2005), Hulk(2003), Crouching Tiger, Hidden Dragon(2000)]

Buget: 120.000.000 $
Incasari: 791.000.000 $

Nota Gealapa: 8.25
Metascore: 79/100

Un tanar care supravietuieste unui dezastru pe mare este aruncat intr-o calatorie plina de aventuri in care se descopera pe sine. In tot acest timp el punele bazele unei prietenii cu un al supravietuitor: un tigru bengalez.

Unul din putinele film pentru care aveam asteptari mari, pentru ca toata lumea il laudase atat de mult incat incepuse sa imi displaca.Din fericire, acest film nu a dezamagit, dimpotriva a fost cu mult mia bun decat ma asteptam. Desi ideea de naufragiu, fie si cu un animal ca si companion, a mai fost folosita in diverse productii, aici a fost pusa in scena intr-un mod exceptional si astfel incat sa poata avea o insemnatate mai provunda decat o simpla poveste de supravietuire.

Desigur, nu prea am auzit de cei din distributie. In afara de Gerard Depardieu, care are un rol minor, restul actorilor nu sunt foarte cunoscuti. In afara de protagonist, ceilalti nici nu au avut prea mult de munca, asa ca nu are rost sa judecam prestatiile lor. Singurul actor care a avut un rol care sa conteze s-a achitat foarte bine de sarcini, desi nu a prea avut multe replici. A fost, insa, suficient de expresiv pentru a fi impresionant.

Singurul repros pe care il pot aduce sunt cateva efecte vizuale facute putin neglijent, majoritatea in prima parte a filmului, facandu-ne astfel sa avem de la inceput in minte impamantenita ideea ca totul este facut pe calculator. Binainteles ca toti stiam asta de la inceput, dar, chiar si asa, nu este placut ca acest lucru sa fie atat de vizibil.

Tobey Maguire a fost distribuit initial in rolul scriitorului. A apucat chiar as filmeze scenele. A fost inlocuit ulterior pentru ca s-a considerat ca este mult prea faimos pentru un rol asa minor si ar fi distras atentia de la poveste. Tot procesul de la creatie, pana la filmarea si distribuirea filmului a creat 14000 de locuri de munca si a adunat peste 600000 de ore de munca.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!