luni, 16 iunie 2014

The East (2013)

Gen: Drama

Distributie: Brit Marling, Alexander Skarsgard, Ellen Page, Toby Kebbell, Shiloh Fernandez

Regizor: Zal Batmanglij [a mai regizat: Sound of My Voice(2011)]

Buget: 6.500.000 $
Incasari: 3.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 68/100

Un agent sub acoperire al unei firme private de securitate isi schimba dramatic prioritatile atunci cand primeste misiunea de a se infiltra intr-un grup anarhist a carui preocupare este atacarea marilor corporatii.

Un film bun, mult mai bun decat bugetul redus pe care l-au avut la dispozitie producatorii. Subiectul il stim si este chiar main stream daca pot as spun asa, deci nu este cel mai original film. Cunoscandu-si insa limitele, atat tehnice, cat si financiare si as spune chiar si limitele talentului de care se dispune in fiecare pozitie, de la actor la sunetist, regizorul a stiut sa pastreze totul simplu, clar, explicit, cursiv si credibil ceea ce face filmul sa fie foarte agreabil.

Cele cateva nume cunoscute din distributie nu sunt suficiente pentru a spune ca avem parte de o distributie de renume. Majoritatea sunt, insa, actori experimentati cu cateva roluri memorabile la activ, deci cu potential demonstrat si confirmat atunci cand sunt si ajutati. De aceasta data scenariul ii ajuta, desi sunt si cateva lucruri nefiresti pe ici pe colo.

Cei care au realizat acets film s-au concentrat pe emotia transmisa mai degraba decat pe realitatile legislative si tehnice. Prin urmare, se vor gasi multi sa spuna ca FBI-ul nu lucreaza in modul cum este prezentat aici sau ca lucrurile nu stau chiar asa in grupurile astea pro mediu. Daca sunteti fan al acestor tip de detalii s-ar putea sa aveti cate ceva de obiectat si sa treceti cu greu peste anumite amanunte. Daca, in schimb, va intereseaza doar o poveste bune, personaje reusite si sa se transmita o emotie nu veti regreta ca ati pierdut cele doua ore, cat dureaza filmul.

Inainte ca cei pe care i-am mentionat mai sus sa inceapa sa comenteze trebuie sa va spun ca Brit Marling, protagonista acestui film dar si una dintre scriitori, s-a bazat pe propia ei experienta atunci cand a scris scenariul. Da, a fost membra a unui grup anarhist.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!