vineri, 27 iunie 2014

Rush (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Daniel Bruhl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino

Regizor: Ron Howard [a mai regizat: Made in America(2013), The Dilemma(2011), Angels & Demons(2009), Frost/Nixon(2008), The Da Vinci Code(2006)]

Buget: 38.000.000 $
Incasari: 188.000.000 $

Nota Gealapa: 8.55
Metascore: 75/100

Acest film ne prezinta rivalitatea fara margini din Formula 1, dintre James Hunt si Niki Lauda.

In ultima vreme am avut sansa sa vad numai filme bune, acesta fiind cu siguranta cel mai bun pe care l-am avzut recent. Ca sa fie si mia impresionant, americanii nu au avut nici o legatura cu acest film. Faptul ca este bazat pe o poveste reala il face si mai interesant. Acest film va va tine cu sufletul la gura chiar daca stiti pe de rost ce s-a intamplat in anii respectivi. Cele doua personaje principale sunt intr-o antiteza absoluta. Diferentele dintre ei sunt atat de mari incat este imposibil sa va placa amandoi; veti alege unul pe care il veti iubi, iar pe celalalt il veti uri sincer.

Cu exceptia Oliviei Wilde, restul sunt actori europeni experimentati care demonstreaza ca si aici se pot face filme de cea mai buna calitate. Protagonistii au o reprezenatie solida si credibila crae le-a adus, absolut meritat, mai multe nominalizari la premiile BAFTA si la Globul de Aur. Chris Hemsworth se descurca atat de bine in rolul lui James Hunt incat s-ar putea as aveti senzatia pe alocuri ca aveti de a face cu un documentar.

Atentia lui Ron Howard la detalii este coplesitoare. De la culorile specifice perioadei in care se desfasoara ctiunea pana la detaliile de pe castile pilotilor, absolut totul este acolo unde trebuie.Daca Formula 1 nu va starneste nici un fel de interes, cu siguranta nu veti intelege nota atat de mare, dar in continuare vi se va parea un film bun. In schimb, daca sunteti un pasionat al sporturilor cu motor si mai stiti si cate ceva despre istoria dintre cele doua personaje veti fi vrajiti de-a dreptul.  Nu vreau sa ma arunc si sa spun ca este cel mai bun film al carui subiect sunt cursele de masini facut vreodata, dar cu siguranta, este printre cele mai bune.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!