joi, 19 iunie 2014

Broken City (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, Jeffrey Wright, Barry Pepper

Regizor: Allen Hughes [a mai regizat: The Book of Eli(2010), Knights of the South Bronx(2005), Touching Evil(2004), From Hell(2001), American Pimp(1999)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 20.000.000 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 49/100

Un fost politist cauta mantuirea si razbunarea dupa ce a fost inselat de catre cel mai putenric om din New York: insusi primarul.

Wahlberg interpreteaza din nou cu succes rolul durului naiv. O sa inceapasa oboseasca aceasta figura in curand, oricat de mult il ajuta fata. Povestea este destul de buna si ar fi fost demna de o ecranizare mai reusita.Filmul abordeaza toate subiectele importante, cersind, practic, succesul: adulterul, crima, homosexualitatea, conspiratiile politice.

Distributia este de exceptie, dar numele importante nu dau stralucirea asteptata acestui film. Dau, in schimb, impresia ca au venit la filmari doar pentru a mai bifa un film pe lista. Au acelasi entuziasm pe care il are un mecanic de locmotiva care face pentru a 753-a oara aceeasi ruta. Chiar si in aceasta forma nefasta, actorii sunt cei care fac acest film sa fie agreabil, dar meritul special il au cei din rolurile mai mici, cum ar fi Alona Tal. In plus, sa ii dai lui Catherine Zeta-Jones un rol atat de mic mi se pare aproape blasfemic.

Cand porniti acest film este bine sa va opriti partea de creier care gandeste, asta daca vreti sa gasiti acest film captivant. Daca nu veti face asta va veti sabota singuri, remarcand toate gaurile din poveste; si sunt cateva. Actiunea avanseeaza intr-un ritm ok, dar twisturile pe care incearca sa le ia scenariul sunt mia degraba previzibile decat surprinzatoare.

Wahlberg, care este si producatorul acestui film, i-a oferit rolul principal lui Michael Fassbender, dar refuzat fiind de acesta, s-a vazut nevoit sa il interpreteze chiar el.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!