duminică, 22 iunie 2014

The Seamstress (2009)

Gen: Horror

Distributie: Kailin See, David Kopp, James Kirk, Lara Gilchrist, Sarah Mutch

Regizor: Jesse James Miller [a mai regizat: The Good Son: The Life of Ray Boom Boom Mancini(2013), Becoming Redwood(2012), My American Exodus(2010), Uganda Rising(2006), On the Bag(2004)]

Buget: 1.500.000 $

Nota Gealapa: 4.60

O tanara pleaca intr-o calatorie al carei scop este sa afle ce s-a intamplat cu tatal ei disparut, numai pentru a ajunge pe o insula bantuita pentru a opri un blestem.

Acest film horror m-a speriat mi-a oferit mai putin tensiune decat Diaconu in Buletin de Bucuresti. Canadienii ar trebui sa inteleaga ca sunt anumite lucruri la care nu se pot compara cu americanii. Filmele hhorror sunt unul din acele lucruri. nu imi aduc aminte sa fi vazut vreodata vreun film horror canadian bun. Macar incearca in continuare.

Intriga este penibila, cum penibila este practic prima jumatate a filmului. Am cautat logica intens dar nu am gasit nici macar o urma.A doua jumatate a filmului este salvata cat de cat de cliseele clasice din filmele horror. Le stiti: sa ne separam de grup, sa alergam fix spre monstru etc etc. Daca in mod normal as fi acuzat regizorul ca foloseste aceste clisee, aici m-am bucurat sa le vad pentru ca am reusit si eu as inteleg cat de cat ce se intampla.

Despre distributie nu se pot spune multe lucruri. Ce poti spune atunci cand principalii doi actori din acest film sunt atat de faimosi incat nici macar nu le apare poza pe IMDB? Ce poti spune cand vedeta fimului este cyborgul din Alien? Cu un asemenea scenariu, cred ca pur si simplu nu au gasit actori profesionisti care sa accepte sa se compromita astfel.

Scenariul si actiunea din acest film sunt mai previzibile decat soarta echipei nationale a Romaniei in urmatoarea campanie de calificare.Inchipuiti-va ca av uitati la o emisiune televizata de gatit si concurentilor li se da un filet mignon, dupa crae li se spune sa faca un hamburger. atat de ciudat este filmul asta. Avea sanse sa fie un film reusit. O idee desi deloc originala inca plina de potential, o insula izolata, o fantoma ok, un blestem oarecare si Lance Heriksen, Cu toate astea, nu primim decat o fiica furioasa, antipatica, confuza, care are viziuni in cautarea adevarului despre tatal ei.

Filmul nu dureaza decat vreo 76 de minute dara ai senzatia ca nu se mai termina. Cred ca pana si regizorul s-a saturat la un moment dat si i-a trimis pe toti acasa. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!