luni, 16 iunie 2014

Escape Plan (2013)

Nimeni nu poate sa evadeze singur.

Gen: Actiune

Distributie: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, 50 Cent, Jim Caviezel, Faran Tahir

Regizor: Mikael Hafstrom [a mai regizat: The Rite(2011), Shanghai(2010), 1408(2007), Derailed(2005)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 300.000.000 $

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 49/100

Un barbat a carui ocupatie este sa gaseasca gaurile din sistemele de securitate ale inchisorilor, ajunge sa fie inchis in cea mai secreta si sigura dintre ele si se vede nevoit sa isi foloseasca toate talentele daca vrea sa mai vada lumina zilei.

Arunca-i pe Stallone si Schwarzenegger intr-un fil de actiune si nu ai cum sa te plictisesti. Daca mai adaugi si o idee buna si originala, succesul este garantat. Filmel este foarte bun si plin de detalii care sunt uneori greu de urmarit, dar absolut plauzibile.

Distributia nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cei doi protagonisti sunt ca vinul bun: devin mai buni odata cu varsta. Fiind atat de vechi in bransa sunt mult mai usor sa fie placuti iar autoironiile prezente, mai nou, in toate filmele lor, fac deliciul spectatorilor. Singura problema pe care o vad este credibilitatea personajelor celor doi. Suntem obisnuiti cu ei sa impuste tot ce misca nu sa gandeasca planuri inteligente de evadare. Restul actorilor, practic, nu exista in acest film. Sunt cei doi si restul lumii... poate si Jim Caviezel.

Bruce Willis a fost distribuit initial in rolul principal, dar odata cu schimbarea regizorului initial s-au schimat si optiunile pentru protagonist. Sunt convins ca si el s-ar fi descurcat la fel de bine. Fara un buget urias, pentru un film produs la Hollywood, dar cu fiecare dolar cheltuit cu cap, a iesit o pelicula realizata corect fara mari greseli de imagine sau logica, asta si in ciuda faptului ca 90% din film a fost filmat intr-o singura cladire goala, unde, pe vremuri, NASA construia rachete.

Trailer:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!