sâmbătă, 14 iunie 2014

Marti, dupa Craciun (2010)

Gen: Drama

Distributie: Mimi Branescu, Mirela Oprisor, Maria Popistasu, Victor Rebengiuc, Dragos Bucur

Regizor: Radu Muntean [a mai regizat: Vorbitor(2011), Boogie(2008), Hartia va fi albastra(2006), Furia(2002)]

Incasari: 50.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 81/100

Paul Hanganu iubeste doua femei. Pe sotia si mama fiicei lui si o femeie mai tanara care l-a redefinit ca om. Pana de Craciun, el trebuie sa renunte la una dintre ele.

Filmul trateaza un subiect tot mai prezent in viata de azi: adulterul. Desi nu reuseste sa iasa din stereotipurile filmelor romanesti, cu atmosfera sumbra si final abrupt, este o productie buna, tensionata cu un scenariu reusit si care reuseste sa genereze o doza importanta de suspans.

Actorii si-au facut treaba foarte bine. Au fost foarte naturali, credibili si au dat o cursivitate foarte buna actiunii. Vad ca se poarta si la noi moda de afara de a aduce in distributie un nume urias, caruia sa ii acorzi un rol minor doar de dragul de a-l pune pe afis. In cazul acestui film este vorba de Victor Rebengiuc, un actor care este plasat tot mai des in astfel de roluri.

Un alt lucru imprumutat de la filmele de afara este prezenta nuditatii in incercarea de a compensa alte lipsuri. Acest film incepe cu un close-up pe o pereche de sani. Numai ca, romanii, duc acest aspect la extreme atsfel ca penisul protagonistului este aratat intr-un moment total inutil. De altfel, cred ca suntem tara cu cel mai mare procentaj de filme in care apar penisuri de barbati in toata splendoarea lor.

Un singur lucru nu am inteles din acest film, si anume care erau calitatille prin care protagonistul a reusit sa cucereasca doua femei, pentru ca deosebit de frumos nu este, spiritual nu este iar dotat nici atat, dupa cum veti putea observa si voi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!