sâmbătă, 21 iunie 2014

Buna! Ce faci? (2010)

Gen: Romantic

Distributie: Dana Voicu, Ionel Mihailescu, Paul Diaconescu, Ana Popescu, Ioan Ionescu

Regizor: Alexandru Maftei [a mai regizat: Miss Christina(2013), Fii cu ochii pe fericire(1999)]

Buget: 400.000 $

Nota Gealapa:  7.35

Dupa o casnicie de 20 de ani, Gabriel si Gabriela nu prea mai au ce sa isi spuna. Ambii se indragostesc de cate un necunoscut cu acre vorbesc pe internet, numai sa descopere ca s-au reindragostit unul de celalalt.

Acest film reprezinta o lectie despre cum sa faci un film cu buget redus. O lectie despre lucruri simple care functioneaza in cinematografie. O lectie despre cum sa folossti intregul potential al putinului pe care il ai la dispozitie. Alexandru Maftei, cu siguranta nu si-a spus ultimul cuvant si vom avea parte de multe filme de-ale lui in perioada urmatoare. Daca pana si eu, un profan, am gasit placuta aceasta comedie romantica, inseamna ca chiar a fost reusita. Desi pare ca filmul se scurge incet spre un verdict previzibil, va dezvalui ca finalul nu este chiar la ce v-ati astepta.

Din distributie nu fac parte cele mai mari ume din cinematografia romaneasca, dar cei care au fost alesi au avut suficienta experienta in spate astfel incat sa transforme acest film intr-unul de succes. Actorii mai tineri au avut insa o aroganta nejustificata si, in cateva momente, m-am simtit de parca as fi urmarit Liceeni, varianta necenzurata.

Daca ar fi sa aduc un repros, ar fi senzatia de melancolie omniprezenta in acest film. Aceasta tristete prezenta peste tot este o meteahna greu de inlaturat a cinematografiei autohtone.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!