sâmbătă, 21 iunie 2014

Medalia de onoare (2009)

Gen: Drama

Distributie: Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Mimi Branescu, Mircea Andreescu, Radu Gabriel

Regizor: Catalin Peter Netzer [a mai regizat: Pozitia copilului(2013), Maria(2003)]

Nota Gealapa: 7.80

Un pensionar de 75 de ani primeste din greseala o medalie de onoare, pe care o foloseste pentru a se impaca cu familia lui.

Filmele romanesti pot avea multe defecte, dar la un capitol nu am stat niciodata rau: originalitatea. Intriga este foarte buna ceea ce face filmul agreabil chiar de la inceput, iar pe parcurs, fara mijloace materiale sau tehnice deosebite, regizorul reuseste sa pastreze o stare de tensiune si sa te faca sa empatizezi c eroul principal.

In distributie il avem pe Victor Rebengiuc si altii. Rolul sau este singurul care conteaza. Restul actorilor, desi nume importante, au roluri minore. Rebengiuc este magsitral ca aproape de fiecare data, dar mi-ar placea sa il vad distribuit si in alt rol decat acela de batran singur, resemnat, nedreptatit si trist.

Desi nu este un film despre comunisc, atmosfera este una sumbra si apasatoare exact cum era si in sociteatea post-decembrista pe care o intruchipeaza. Ce face ca acest film sa fie si mia sumbru este ca in el apare Ion Iliescu, cel mai mare rau care i s-a intamplat acestei tari. Faptul ca pana si in rolurile minore sunt actori cu experienta a permis ca fiecare dintre acestia sa aduca ceva personal personajelor lor si sa le faca foarte credibile.

Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!