luni, 23 iunie 2014

Side Effects (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law, Catherine Zeta-Jones, Michelle Vergara Moore

Regizor: Steven Soderbergh [a mai regizat: Behind the Candelabra(2013), Magic Mike(2012), Haywire(2011), Contagion(2011), The Last Time I Saw Michael Gregg(2011)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 129.000.000 $

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 75/100

Toata lumea unei tinere se schimba atunci cand medicamentul prescris de psihiatrul ei ii provoace anumite efcte adverse.

Nu ma asteptam sa am de a fac cu un film atat de bun. Nimic din acest film nu este ceea ce pare a fi initial. Pe parcurs iti faci cateva ipoteze, care iti vor fi spulberate la sfarsit. Scenariul iti ofera suficiente socuri si intorsaturi astfel incat sa exclami "ba esti prost!" de cateva ori.

Distributia este de exceptie. Pe langa faptul ca este ticsita de nume cunoscute in bransa, se simte o oarecare compatibilitate si o deschidere a acestora catre acest scenariu. Prestatiile lor sunt fara greseala. De departe, cel mai mult straluceste Rooney Mara, pe care nu mi-o aduc aminte sa fi facut prea multe roluri memorabile.

Intr-o lume cinematografica contemporana in care pretul biletului este justificat de vampiri, accidente de masini si galesti de sange, acest film abordeaza stilul clasic, aducand putin cu ce facea Hitchcock pe vremuri. Va avertizez ca este un film la care trebuie sa ganditi putin. Daca va plac exclusiv filmele cu un taietor de lemne care taie oameni in serie, mai bine va reorientati.

Scenarii cu multe intorsaturi am mai vazut. Diferenta fata de multe altele este ca toate schimbarile radicale ale acestui scenariu chiar au sens si iti schimba perspectiva instantaneu.Acest film ar merita cu prisosinta si o continuare.

Lindsay Lohan a fost vizata in prima faza pentru rolul principal feminin, dar problemele ei cu legea i-au pus pe ganduri pe producatori, acre au optat intr-un final pentru Rooney Mara, o alegere mult mai potrivita dupa parerea mea. Ea a si renuntat sa mai apara in Zero Dark Thirty pentru a face parte din acest proiect. Emily Blunt, Olivia Wilde, Imogen Poots, Alice Eve, Amanda Seyfried, Michelle Williams, toate au fost luate in considerare pentru acest rol, ba chiar Blake Lively a apucat sa si filmeze cateva scene pana a fost data afara si inlocuita cu Mara.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!