duminică, 8 iunie 2014

Star Trek Into Darkness (2013)

In spatele intunericului, asteapta maretia.

Gen: SF

Distributie: Chris Pine, Alex Kurtzman, Zoe Saldana, Zachary Quinto, Karl Urban

Regizor: J.J. Abrams [a mai regizat: Super 8(2011), Star Trek(2009), Anatomy of Hope(2009), Mision: Impossible III(2006)]

Buget: 190.000.000 $
Incasari: 740.000.000 $

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 72/100

Dupa ce descopera ca un om din propria organizatie este responsabil de moartea mentorului sau, capitanul Kirk isi conduce echipajul intr-o zona de razboi in incercarea de a-l captura.

Se pare ca unele lucruri nu imbatranesc niciodata. Franciza star Trek este unul din aceste lucruri. Nu iti da niciodata senzatia ca te-ai saturat de fetele lor si de acelasi gen de intrigi.Bugetul urias care a asigurat calitatea superioara a celor mai mici detalii probabil ca are si el legatura cu asta.

Distributia o cunoasteti din filmul Star Trek aparut in 2009. Putin mai maturi, putin mai experimentati, dar aceleasi nume si aceleasi personaje interesante.Baietii rai au fost si ei suficient de buni pentru a fi credibili. Pe langa clasicele, deja, clisee din orice film Star Trek nu prea sunt lucruri de reprosat.

Ce este de apreciat, este faptul ca acest film nu este distractiv doar pentru fanii seriei. Poti sa nu fi vazut nici un Star Trek  pana acum si tot vei ramane cu impresia ca ai vazut un film bun.Chiar as putea spune ca fanii inraiti vor gasi mai multe lucruri de comentat si detalii care nu isi prea au locul decat restul lumii.

Nu vreau sa stric filmul, dar trebuie sa impartasesc cu voi un amanunt pe care sigur nu il veti observa pe cont propriu si care demonstreaza ca oamenii din industria asta nu si-au pierdut simtul umorului. La o ora, 17 minue si 18 secunde, cand Enterprise este bombardata o sa puteti vedea un R2-D2 fiind atras in spatiu. Daca nici asta nu mai e amuzant...

Una din navele din film se numeste USS Bradbury. Acesta este un tribut adus de regizor lui Ray Bradbury, un cunoscut scriitor de SF, decedat in 2012. Acesta este al 12-lea film din serie, dar si filmul cu incasarile cele mai mari. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!