luni, 5 mai 2014

The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)

Gen: Horror
Distributie: Ashlynn Yennie, Maddi Black, Laurence R. Harvey, Kandace Caine, Dominic Borrelli

Buget: Tom Six [a mai regizat: The Human Centipede (First Sequence)(2009), I Love Dries(2008), Honeyz(2007), Gay in Amsterdam(2004)]


Incasari: 300.000 $

Nota Gealapa: 4.30
Metascore: 17/100

Un paznic de noapte intarziat mintal dezvolta o obsesie pentru filmul The Human Centipede si doreste sa faca un centiped uman din 12 persoane. Pentru a-si atinge scopul bolnav rapeste persoane la intamplare si le inchide itr-un depozit pana la operatia finala.

Cand am vazut primul film din serie m-am gandit ca este un film bolnav si doar un obsedat cu norma intreaga l-ar putea gasi agreabil. Cu toate astea, m-am incumetat si la al doilea film, pentru ca, oricat de bolnava e ideea filmului, are ceva ce te atrage. Acum dupa ce l-am vaut, primul film mi se pare un desen animat potrivit pentru copiii din scoala primara.

Decapitari, ligamente taiate, dinti scosi cu ciocanul, nuditate bolnava si fecale, toate se gasesc din plin  in acest film. Pe langa grafica foarte puternica, filmul este lipsit de orice logica. Protagonistul rapeste vreo 14 oameni carora nimeni nu le simte lipsa. Comite crime in fata camerelor de supraveghere si nimeni nu observa. Ii leaga pe toti prozonierii cu o banda adeziva si ii lasa singuri timp de mai multe zile si cand se intoarce nu numai ca nu au evadat dar raman nemiscati.Iar ca si bomboana de pe coliva, o femeie naste intr-o masina, pe scaunul soferului, dupa care demareaza in tromba. Despre capsarea unor guri de unele funduri nici nu mai pomenesc.

Actorii, daca ii putem numi asa, sunt sub orice critica. Nu exista un protagonist. Toti sunt antagonisti si merita sa moara. Filmul este filmat in alb-negru exact ca Sin City. Daca in Sin City singura culoare care aparea din cand in cand era rosul, de la sange, in acest film a treia culoare este maroul, va las pe voi sa ghiciti contextul. Ca sa raman in aceeasi tema, acea scena care a durat un minut in primul film, dureaza in acesta vreo zece minute.

Din culise, va pot dezvalui ca atunci cand Laurence R. Harvey a avut auditia pentru acest rol, regizorul l-a pus sa "violeze" un scan, ceea ce a si facut.

Acest film este exact ca o prostie pe care o faci la un chef in studentie: nu este o experienta placuta, dar apoi poti sa te lauzi tuturor ca ai facut-o. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!