miercuri, 7 mai 2014

Kandagar (2010)

Gen: Drama

Distributie: Aleksandr Baluev, Yury Belyayev, Bogdan Benyuk, Aleksandr Golubev, Maksim Klyanov

Regizor: Andrey Kavun [a mai regizat: Detyam do 16...(2010), Piranha(2006)]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 15.000.000 $

Nota Gealapa: 6.55

Un avion rusesc de transport este retinut la sol pe aeroportul din Kandahar, iar echipajul este tinut prizonier de catre insurgentii afgani.

Filmul este bazat pe povestea reala a unui echipaj rus rapit in anul 1995 si tinut priozonier mai bine de un an. In afara de acest mic amanunt care il face mai interesant, filmul nu este spectaculos si nu se deosebeste cu nimic fata de alte filme care au abordat acest subiect, ba chiar ii lipsesc anumite elemente.

Protagonistii sunt destul de credibili. Nu imi dau seama cat de mult i-a ajutat sau nu scenariul, pentru ca nu ma pot baza 100% pe subtitrarea in romana pe care am vazut-o.Filmul vrea sa impresioneze prin drama personajelor principale, dar efectul nu este chiar cel scontat, pentru ca nu avem parte de cei mai chinuiti prizonieri din cati am vazut.

Ca si britanicii, si rusii mai au de invatat de la americani despre cum se fac astfel de filme. Efectele speciale nu sunt chiar impresionante, iar sunetul este destul de prost in unele pasaje. Insa, sa spunem ca vecinii nostri care ar putea sa ne nimiceasca in perioada urmatoare, sunt pe drumul cel bun.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!