vineri, 16 mai 2014

Atlantis: End of a World, Birth of a Legend (2011)

Gen: Drama

Distributie: Stephanie Leonidas, Reece Ritchie, Langley Kirkwood, Isadora Verwey, Natalie Becker

Regizor: Tony Mitchell [a mai regizat: Flood(2007), Supervolcano(2005), Neanderthal(2001), Roy Orbison and Friends: A Black and White Night(1988), Carly in Concert: Coming Around Again(1987)]

Nota Gealapa: 6.95

Filmul spune povestea cele mai mari ctastrofe naturale din lumea antica, un eveniment despre care se crede ca a dat nastere legendei Atlantidei.

As fi fost tentat sa spun ca filmul este un documentar, dar daca ar fi fost ar fi durat cam 15 minute si scenariul ar fi fost urmatorul: a fost odata o insula, un vulcan a erupt si a ingropat-o. Regizorul, a preferat sa construiasca un film intreg, o poveste de dragoste, in jurul cuvintelor naratorului despre descoperiri arheologice si fapte istorice. ecle doua planuri, real si fictiune, se imbina intr-un mod placut, facand din acest film documentaro-dramatic un mod placut de a asimila informatii.

Regizorii, desi toti anonimi, se descurca onorabil, mult mai bine decat in destule filme hollywoodiene cu bugete uriase. Avem parte de efecte speciale bune, dar si de unele mai putin reusite, care se vede cat de ieftine sunt, dar tolerabile insa, datorita caracterului filmului.

Am descoperit ca ce stiam eu despre Atlantida era total eronat. Asa ca recomand acest film celor dornici si de informatii despre trecut, pe care poate doar cred ca le stiu in mod corect. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!