joi, 15 mai 2014

Mama (2013)

Dragostea de mama este eterna.

Gen: Horror

Distributie: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier, Isabelle Nelisse, Daniel Kash

Regizor: Andres Muschietti [aflat la primullung metraj]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 302.000.000 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 57/100

Un cuplu de tineri incearca sa isi creasca nepoatele care au fost abandonate si au trait singure, in padure, timp de cinci ani. Dar au fost cu adevarat singure?

Este cel mai bun film horror pe care l-am vazut in ultima vreme. Am fost in tensiune pe toata durata filmului. Personajul negativ este bine construit si este cu adevarat infricosator. Desigur, nu este o capodopera; este departe de a fi perfect. Sunt lucruri care nu se leaga si nu au logica, dar dupa un asemenea film conteaza foarte mult traierile pe care le ai atunci cand il urmaresti, iar acest film abunda de suspans si frica.

Merita luadtat cu atat mai mult, cu cat nu este un film american. Este o co-productie Canada / Spania. Cu toate astea, nu ii lipseste nimic. Am vazut in ultima vreme filme horror hollywoodiene mult mia proaste decat acesta.

Nefiind produs la Hollywood, distributia are putin de suferit si se resimte lipsa unui nume important. Cei care apar in acest film, insa, isi fac treaba cu brio. Nu cred ca s-a castigat vreun OScar dar nici nu s-a facut nimeni de ras. In ples, se pare ca exista copii infricosatori in orice colt al lumii.

Spre lauda producatorilor, acest film este mai mult de o adunatura de sperieturi insirate aleatoriu. S-au ambitionat sa aiba o poveste si profunzime. Bininteles ca pana acolo esti trecut prin spaime. Desi sunt prezente si cateva clisee clasice, inclusiv povestea fantomei, parca sunt tolerabile si nu se observa decat atunci cand faci o analiza la rece. Am avut parte de o mica gura de aer proaspat, ca ma cam saturasem de filme sub-mediocre.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!