marți, 13 mai 2014

Schimb Valutar (2008)

Gen: Drama

Distributie: Cosmin Selesi, Aliona Munteanu, Andi Vasluianu, Doru Ana, Rodica Ionescu

Regizor: Nicolae Margineanu [a mai regizat: Logodnicii din America(2007), Binecuvantata fii, inchisoare(2002), Faimosul paparazzo(1999), Capul de zimbru(1996), Priveste inainte cu manie(1993)]

Buget: 500.000 $
Incasari: -

Nota Gealapa: 7.55

Dupa ce fabrica la care lucra se inchide, un barbat dintr-un orasel de provincie se vede pus in fata situatiei de a nu-si putea intretine familia. Se hotaraste sa emigreze cu toata familia in Australia. Isi vinde casa si masina, dar cand vrea sa schimbe leii in dolari este pacalit de un bisnitar care ii ia toti banii. El trebuie acum sa recupereze banii prin orice mijloace, pentru a se putea tine de planul initial, totul fara ca familia lui sa afle ca a existat vreo problema.

Recunosc ca nu aveam asteptari foarte mari de la un film acre il are in rolul principal pe Cosmin Selesi. Inceputul parea sa imi dea dreptate si m-am gandit ca voi urmari inca un film despre somaj, problemele din Romania si ca, inevitabil,se va ajunge din nou la tema comunismului. Din fericire, am fost placut surprins sa descopar ca am de a face cu un film serios, cu o poveste buna si regizat excelent. Pe masura ce trece timpul devii tot mai acaparat de intriga iar la sfarsit esti cu sufletul la gura incurajand sau nu eroul principal.

Distributia nu este una exceptionala, mai ales ca numele mari prezente in acest film au roluri minore. In schimb, l-am descoperit pe actorul Cosmin Selesi, un actor mult mai bun decat credeam ca ar putea fi. Aliona Munteanu s-a descurcat suspect de bine in rolul prostituatei.

Vorbind de un film romanesc, banuiesc ca stiti deja ca nu este cazul sa va asteptati la efecte speciale, explozii sau scene de lupta. Va garantez insa ca povestea si interpretarea lui Selesi sunt suficient de bune incat sa suplineasca lipsa celor enumerate mai sus.

Un film romanesc despre natura umana:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!