joi, 1 mai 2014

Dupa Dealuri (2012)

Gen: Drama

Distributie: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuta, Dana Tapalaga, Catalina Harabagiu

Regizor: Cristian Mungiu [a mai regizat: Amintiri din epoca de aur(2009), 4 luni, 3 saptamani si 2 zile(2007), Occident(2002)]

Buget: -
Incasari: 150.000 $

Nota Gealapa: 7.65

O fata se intoarce dupa prietena ei cu care a crescut la acelasi orfelinat si care acum si-a gasit linistea la o manastire pentru a o lua cu ea in Germania. Cand aceasta refuza sa paraseasca manastirea, are o criza de de gelozie iar excesele de acre abuzeaza pentru a-i atrage atentia prietenei ei, sunt interpretate de catre maicutele din manastire ca o posesie demonica.

Filmul este inspirat din intamplarea trista si mediatizata, care a avut loc la manastira Tanacu, unde o fata a murit in urma unui ritual de exorcizare. Nu stiu cat este realitate si cat este fictiune, dar acest film poate fi privit ca un semnal de alarma si este o varianta de ce se poate intampla atunci cand credinta in Dumnezeu este orbeasca si dusa la extrem.

Acest film confirma si vechea zicala conform careia drumul catre iad este pavat cu bune intentii. In acest film, toata lumea care face o greseala ce duce spre sfarsitul tragic incearca sa ajute si sa faca bine in felul lui. Poate este, totusi, un film prea lung pentru o poveste nu foarte complicata.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!