sâmbătă, 17 mai 2014

Contra Timp 2 (2009)

Gen: Actiune

Distributie: Raluca Aprodu, Dragos Bucur, Florin Piersic Jr., Tili Niculae, Victor Rebengiuc

Regizor: Jesus de Cerro [a mai regizat: Mamaia(2013), Ho Ho Ho 2: O loterie de familie(2012), S-a furat mireasa(2012), The Godmother(2011), Ho Ho Ho(2009)]

Nota Gealapa: 6.05

Eroii din primul film s-au smecherit si lucreaza acum la doua cazuri simultan, unul este extradarea din Spania a unui trafincant de eprsoane iar al doilea oprirea unui criminal in serie in Bucuresti.

Acest film inca pare nenatural, dar asta se datoreaza doar faptului ca nu este inca o obisnuinta pentru cinematografia autohtona sa produca astfel de filme. in acelasi timp, este o gura de aer proaspat sa vad un film romanesc care abordeaza cazuri de crima intortocheata dupa modelul american si in care vedem, de exemplu, un avion deturnat.

Actorii sunt aceiasi din primul film, la care se adauga Florin Piersic Jr., destul de bun in rolul sau de infractor international. Problemele distributiei prezente in prima parte, le regasim si acum. De exemplu, sa o  vezi pe Tili Niculae lucrand ca si criminalist, este destul de greu de acceptat pentru cei ce au urmarit serialul La Bloc.

Desi sunt progrese fata de primul film in ceea ce priveste complexitatea povestii, au "reusit" sa faca o greseala. Daca in prima parte, eroii erau cam la acelasi nivel, de data asta scenariul il pune pe Dragos Bucur in postura de super erou, iar pe toti ceilalti ii transforma in niste Garcea contemporani. O intreaga divizie criminalistica nu a fost in stare sa seprinda cine este criminalul, in timp ce personajul lui Dragos Bucur rezolva cazul stand intr-un avion, in timp ce se confrunta cu o deturnare.

Chiar si asa, acest film merita vazut, fie si numai pentru raritatea acestui gen de productii pe meleagurile noastre. Nu avem tmosfera sumbra, nu se fac referiri la comunism iar finalul este unul logic, desi previzibil, dar macar povestea nu se termina abrubt si deprimant ca de obicei.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!