duminică, 11 mai 2014

Eurovision - sau cum intreaga Europa a luat-o razna

Aseara am avut proasta inspiratie sa urmaresc Eurovisionul. Nu aveam nici un fel de asteptare. M-am obisnuit deja ca acesta este un concurs international de muzica al carui castigator este de fiecare data reprezentantul tarii care se intelege cel mai bine cu vecinii sai.

Romania este clar dezavantajata din acest punct de vedere. Nu sunt vreun nationalist exagerat care sustine ca de fiecare data noi avem cele mai bune cantece. Dimpotriva. Anul acesta, intr-o incercare disperata de a reusi un rezultat notabil, Romania i-a scos de la naftalina pe Paula Seling si Ovi, care nu au mai avut acelasi aer de prospetime ca prima data cand ne-au reprezentat iar rezultatul a fost mediocritatea totala. Insa sa nu fim foarte suparati pe cei care au ales cine sa ne reprezinte. Putea fi oricine. Atata timp cat ungurii ne urasc, Ucraina indiferent de ce se intampla zilele astea ramane o tara rusofona, iar bulgarii nu au votat, singurul nostru sprijin a ramas in continuare Moldova, singura tara care ne-a acordat 12 puncte.

Nici editia de anul acesta nu ar fi fost ceva deosebit. Ar fi trebuit sa fie castigata de cea mai pasiva tara din punct de vedere politic. O natie care pe parcursul ultimului an nu a deranjat pe nimeni si careia nimeni nu ii poate reprosa nimic. Toate indiciile pareau sa duca spre concluzia ca Olanda va fi aceasta tara.

Din pacate, pentru Olanda dar si pentru restul lumii si pentru sanatatea noatsra mintala, anul acesta Austria a facut o mutare geniala. A trimis la Eurovision un concurent iesit din comun: Conchita Wurst. Toti au numit-o "femeia cu barba" si toata lumea a acceptat ideea nejustificat de usor. Iat-o pe asa zisa femeie cu barba:
 

Acest specimen scabros i-a facut pe toti sa il accepte ca femeie si, mai mult, a si castigat editia de anul acesta a Eurovisionului, punand dupa parerea mea cruce acestui concurs pentru totdeauna. Orice om sanatos la cap nu se va mai uita vreodata la acest concurs. Nu as fi avut nimic impotriva sa castige acest baietel daca melodia lui era una buna sau vocea lui m-ar fi impresionat, dar melodia a fost absolut mediocra iar vocea lui a fost exact cum ma asteptam: vocea pitigaiata a unui baiat care se chinuie sa cante subtire. Voce, gesturi, atitudine, toate au fost absolut dezgustatoare la acest specimen. Chiar si Naomy, tiganul nostru travestit canta mai bine de atat. Naomy a participat si el/ea la preselectia de anul acesta in Romania. Ar fi fost un duel interesant...

In plus, nu inteleg cum o lume intreaga a adoptat pe nerasuflate titulatura de femeie cu barba cand acesta nu este decat un baietel imbracat in rochie, care si-a lasat parul lung, daca o fi al lui. Am vazut transexuale crae arata impecabil ca femei, cu implanturi de sani si trasaturi feminine care fac ca nimeni sa nu le vada altfel decat ca pe femei. Am vazut travestiti foarte reusiti. Barbati care au acest fetish si pentru care se chinuie sa se rada impecabil, sa se epileze si sa se apropie cat mai mult de aspectul unei femei.  Acest baietel cantaret nu s-a chinuit nici macar sa se barbiereasca. Iata femeia cu barba in starea ei naturala:

 



Sunt doua ipoteze pe care le am. Prima ar fi ca intreaga lume a innebunit si a votat cu acest specimen doar pentru ciudatenia actului in sine. Istoria ne-a invatat ca intotdeauna ciudateniile s-au bucurat de o popularitate aparte. Asa au aparut de-a lungul timpului circurile specializate in ciudati. A doua varianta ar fi mobilizarea exemplara a comunitatilor gay din toate tarile participante, care au vrut sa isi impinga reprezentantul in fata.

Chiar si asa, mi-au placut doua lucruri la "spectacolul" de aseara. Primul a fost modul cu rusii au fost huiduiti de catre public de fiecare data cand s-a ivit oportunitatea, iar al doilea modul cum unul dintre prezentatorii unei televiziuni care anunta voturile i-a oferit castigatorului, simbolic, o lama de ras.

In incheiere va las cu doua ganduri. Daca vreti femeie cu barba, am eu o vecina la etajul sase care il bate pe acest baietel la fund si mai canta si in corul bisericii, deci are toate calitatile. Al doilea gand cu care vreau sa ramaneti este ca anul acesta Eurovisionul a fost castigat de el:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!