luni, 12 mai 2014

Elysium (2013)

Gen: SF

Distributie: Matt Damon, Jodie Foster, SharltoCopley, Alice Braga, Diego Luna

Regizor: Neill Blomkamp [a mai regizat: District 9(2009)]

Buget: 115.000.000 $
Incasari: 600.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 61/100

In anul 2154 cei bogati traiesc pe o statie spatiala, iar cei saraci traiesc pe un Pamant aflat in ruina. Fortat de imprejurari, un barbat porneste intr-o misiune de a egaliza cele doua lumi.

Deja efectele speciale care fac referire la viitor sunt cam aceleasi in fiecare film. Originalitatea din acest punct de vedere are de suferit. Majoritatea filmelor SF au ajuns sa fie ca orice alt film politist: acelasi decor, cu intriga putin diferita. Sincer, aveam asteptari putin mai mai de la regizorul care a facut District 9, un film excelent care nu s-a bucurat nici pe departe de acelasi buget.

In afara de asta, foarte multe lucruri nu sunt de reprosat. In afara de partea in care binele invinge, restul filmului este destul de plauzibil. Aluziile fin la prezent, la situatiile cu care se confrunta acum lumea, au fost cu siguranta pe placul meu. nu mi-a placut pentru ca filmul nu si-a asumat 100% nici rolul de "basm" SF nici cel de film serios care sa te puna cu adevarat pe ganduri.

Nici cei din distributie nu m-au impresionat in mod deosebit. Toti si-au facut treaba corect, nu e ceva anume ce le poti reprosa, dar exista o senzatie de detasare, parca nici unul din actori nu s-a dedicat personajului pe care l-a interpretat. Exceptia o face un mercenar nebun.

Actiunea filmului are loc in anul 2154, exact acelasi an in care se desfasoara si actiunea din filmul Avatar. Dupa ceasta informatie senzationala...


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!