vineri, 16 mai 2014

After Earth (2013)

Pericolul este real, frica este o optiune.

Gen: SF

Distributie: Jadem Smith, Davin Denman, Will Smith, Sophie Okonedo, Zoe Kravitz

Regizor: M. Night Shyamalan [a mai regizat: The Last Airbender(2010), The Happening(2008), Lady in the Water(2006), The Village(2004), Signs(2002)]

Buget: 130.000.000 $
Incasari: 493.000.000 $

Nota Gealapa: 5.50
Metascore: 33/100

La 1000 de ani dupa ce anumite evenimente au fortat oamenii sa evacueze planeta, un general al armatei spatiale a pamantenilor se prabuseste pe Pamant imreuna cu fiul sau. Pentru ca generalul este ranit, toate sansele lor de salvare depind de fiul acestuia si de capacitatea lui de a deveni barbat.

Acest film nu prea are logica nici pentru un SF. Era de asteptat sa fie un film ciudat, avand in vedere ca regizorul este specializat in sf-uri proaste (vezi The Last Airbender). Toate aceste esecuri ale sale au fost cel putin la fel de scumpe ca si acesta.

Bineinteles ca Will Smith este producatorul acestui film, altfel altfel nimeni nu l-ar fi distribuit pe fiul lui in rolul principal, dupa ce si-a dovedit anti-talentul in filmele in care a mai jucat, cum ar fi Karate kid. Nici aceasta productie nu face exceptie. Nu am mai vazut de mult un copil actor atat de enervent si lipsit de credibilitate. Smith seniroul a fost ok, dar rolul lui a fost minor. Practic, intregul film apare doar fiul lui si niste creaturi prost facute pe calculator.

Ca am adus vorba, am vazut filme cu bugete infinit mai mici cu efecte create pe calculator mult mai bune. Cine a lucrat la aceste aspecte a fost lipsit total de inspiratie, altfel nu imi explica decizia ca, de exemplu, navele spatiale sa arate ca niste pisici de mare.

Singura modalitate de a aduce oamenii in salile de cinema a fost promovarea filmului ca "o productie Will Smith" pentru ca povestea ridicola nu cred ca ar fi atras alti spectatori decat criticii de film. Sunt convins ca fanii lui au fost dezamagiti crunt, pentru ac tot ce afce este sa stea intr-un scaun tot filmul. Scenariul este atat de prost scris incat devine amuzant. Nici un spectator trecut de 12 ani nu poate fi impresionat de acest film.

Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!