joi, 15 mai 2014

4:44 Last Day on Earth (2011)

Gen: Fantastic

Distributie: Willem Dafoe, Shanyn Leigh, Natasha Lyonne, Pat Kiernan, Selena Mars

Regizor: Abel Ferrara [a mai regizat: Welcome to New York(2014), Mulberry St.(2010), 42 One Dream Rush(2009), Napoli, Napoli, Napoli(2009), Chelsea on the Rocks(2008]

Incasari: 10.000 $

Nota Gealapa: 5.25
Metascore: 54/100

Filmul pune sub lupa modul cum un cuplu, ea pictorita si el actor, petrec ultima zi impreuna, Pamantul urmand sa fie distrus a doua zi.

Bag de seama ca tema sfarsitului lumii ramane la moda si multi incearca sa o ecranizeze din diverse unghiuri, indiferent de cati bani are sau nu are. Mai mult, am mai vazut filme in care apocalipsa ne este prezentata din punctul de vedere al naturii umane, deci despre originalitate nu prea poate fi vorba aici. Din pacate, acest film nu se remarca prin nimic si va ramane, cel mult, un film de duzina.

Distributia nu este nici ea stralucita. Willem Dafoe pare psihopat si atunci cand rolul lui nu este al unui psihopat. Partenera lui iese in evidenta doar prin cat de enervanta este. Nu sunt convins ca asta se datoreaza doar scenariului.

Este grav daca te ia somnul la u film despre sfarsitul lumii. Au incercat sa compenseze lipsa.... practic lipsa a orice prin nuditate si sex, dar protagonista avand sanii cat nasturii de la maieu a fost ca si cum as fi urmarit un incest intre un tata si baietelul lui schizofrenic.

Aveam sperante mai mari de la un regizor asa controversat. Banuiesc ca s-a vrut a fi si un semnal de alarma asupra faptului ca ne autodistrugem, ca incalzirea globala distruge planeta, dar ei vizati vor uita acest film (daca il vor vedea vreodata) pana adoua zi, exact cum il voi uita si eu.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!