duminică, 21 iunie 2015

Turist (2014)

Gen: Drama

Distributie: Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Vincent Wettergren, Kristofer Hifvju

Regizor: Ruben Ostlund [a mai regizat: Play(2011), De ofrivilliga(2008), Gittarmongot(2004), Familj igen(2002)]

Incasari: 3.000.000 $

Filmul a obtinut 30 de premii, printre care:
- Best Foreign Language Film, Austin Film Critics Association Awards, 2014
- Best Non-American Film, Bodil Awards, 2015
- Best Foreign Language Film, Broadcast Film Critics Association Awards, 2015
- Un Certain Regard Jury Prize (Ruben Ostlund), Cannes Film Festival, 2014
- Best Foreign Language Film, Chicago Film Critics Association Awards, 2014

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 87/100

O familie aflata intr-o vacanta de ski in Alpii francezi este martora unei avalanse; in evenimentele de dupa, dinamica familiei lor este zguduita si un mare semn de intrebare sta deasupra viitorului lor.

Daca la capitolul blockbustere europenii mai au mult de muncit pana sa ajunga la nivelul poductiilor din Hollywood, la capitolul filme simple situatia este exact invers. Este genul acela de film in care nu se intampla foarte mult din punct de vedere al tehnologiei si al scenelor de actiune, iar suspansul si starea de tensiune sunt intretinute exclusiv de scenariu si de calitatea dialogurilor. Acest film este deopotriva si sinistru pe alocuri, dar si amuzant.

Distributia nu imi spune prea multe, pentru ca nu sunt un expert al cinematografiei nordice, dar prestatiile lor sunt in regula si te vor face sa alegi o tabara si sa empatizezi cu unul din personaje. Johannes Kuhnke par eun actor foarte bun si as vrea sa mai vad si alte filme de-ale sale.

Intriga seamana foarte mult cu un experiment social si chiar este pana la un punct. As spune ca problema principala a acestui film este durata putin cam mare, de doua ore. Pe la jumatatea filmului m-am trezit spunandu-mi "ok, am inteles, terminati-o odata". E adevarat ca sunt cateva momente bune si in a doua jumatate, dar chiar si acestea devin repetitive. Daca era putin mai scurt, cred ca ar fi fost chiar mai bun.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!