duminică, 7 iunie 2015

Open Grave (2013)

Gen: Mister

Distributie: Sharlto Copley, Thomas Kretschman, Josie Ho, Joseph Morgan, Erin Richards

Regizor: Gonzalo Lopez-Gallego [a mai regizat: Apollo 18(2011), El rey de la montana(2007), Sobre el arco iris(2003), Nomadas(2001)]

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 33/100

Un barbat se trezeste in salbaticie, intr-o groapa plina cu cadavre fara sa isi poata aminti nimic si trebuie sa isi dea seama daca criminalul este unul din strainii care l-au salvat sau chiar el isusi.

Din pacate trebuie sa recunosc ca acest film este o dezamagire, desi nu aveam mari asteptari la inceput. Intriga este destul de buna, esti tinut in necunostiinta de cauza pana aproape de sfarsit iar suspansul si tensiunea cresc in permanenta odata cu trecerea timpului. Dupa ce am vazut trei sferturi din film, chiar credeam ca am dat peste unul din acele proiecte neasteptat de bune. Finalul este cel care strica tot filmul si iti lasa gustul amar al dezamagirii, ca ultima impresie. Deznodamantul duce filmul in banal si, cunoscand acum toate datele si privind retrospectiv, nimic nu ti se mai pare atat de interesant. A fost lasat oarecare loc si de un eventual sequel.

Distributia nu este cine stie ce, cel mai important nume fiind cel al lui Sharlto Copley. Nu asistam la vreo interpretare demna de premii, dar toti membrii distributiei au facut exact cat trebuiau sa faca pentru a mentine starea de suspans si credibilitatea personajelor, pana la un punct.

In acest caz, faptul ca mare parte din timp nu stii decat ce stiu si personajele si nimic in plus, functioneaza in avantajul filmului. Ma bucur ca nu au avut ideea creata sa ne invadeze cu explicatii sau, Doamne fereste, cu vreun narator.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!