sâmbătă, 27 iunie 2015

The World's End (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Thomas Law, Jasper Levine

Regizor: Edgar Wright [a mai regizat: Scott Pilgrim vs. The World(2010), Grindhouse(2007), Hot Fuzz(2007), Straight 8(2004), Shaun of the Dead (2004)]

Buget: 28.000.000 $
Incasari: 95.000.000 $

Premii:
- Best British Film, Empire Awards UK, 2014
- Best Film - Comedy, St. louis Film Critics Association Awards USA, 2013
- Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen, Utah Film Critics Association Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 81/100

Cinci prieteni care se reunesc pentru a reface un tur epic al barurilor, pe care il mai incercasera in urma cu 20 de ani, devin involuntar singura sansa de supravietuire a omenirii.

Fie ca vorbim de comedii, drame sau sf-uri, in continuare moda filmelor care au in prim plan sfarsitul lumii pare sa nu se mai termine, iar acest subiect este un mod bun de a atrage atentia. In acest caz vorbim de o comedie interesanta, daca va place umorul britanic, cu un scenariu foarte bun care propune dialoguri interesante. Efectele vizuale sunt prezente si ele, dar au darul de a fi mai degraba ironice decat serioase.

Din punct de vedere al distributiei, cinematografia britanica a aruncat nume importante in acest film, iar Simon Pegg, Nick Frost si ceilalti au oferit exact ce se astepta de la ei, adica prestatii solide.  Desi nu sunt neaparat un fan al lui Simon Pegg si nu imi place stilul lui, in acest film s-a incadrat perfect si chiar am apreciat interpretarea lui. Restul actorilor s-au descurcat si ei foarte bine iar umorul si sarcasmul englezesc a fost pus in valoare corespunzator.

Echipa formata din Nick Frost, Simon Pegg si Edgar Wright reprezinta una dintre formulele de succes ale cinematografiei britanice din ultimii zece ani. Cu productii ca Shaun of the Dead sau Hot Fuzz, cei trei au demonstrat originalitate, ingeniozitate si, cel mai important, capacitatea de a atrage publicul. Astea sunt lucrurile pe care ni le ofera si in acest film, care inchide aceasta trilogie atipica.  Sunt si destule puncte slabe ale filmului, dar vreau sa le uit si sa raman in memorie doar cu glumele bune si scenele de lupta decente. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!