miercuri, 3 iunie 2015

Kingsman: The Secret Service (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Sofia Boutella

Regizor: Matthew Vaughn [a mai regizat: X-Men: First Class(2011), Kick-Ass(2010), Stardust(2007), Layer Cake(2004)]

Buget: 81.000.000 $
Incasari: 700.000.000 $

Premii:
- Best British Film, Empire Awards UK, 2015
- Best Male Newcomer (Taron Egerton), Empire Awards UK, 2015

Nota Gealapa: 8
Metascore: 58/100

O organizatie secreta racoleaza un tanar deloc rafinat, dar plin de potential, pe care il introduc intr-un program de training ultra-competitiv, tocmai cand apare o amenintare globala din partea unui geniu al tehnologiei.

Se pare ca britanicii a reusit in sfarsit sa se ridice la inaltimea Hollywoodului, si au inteles cum se face un film de succes. Acesta are de toate. Desi este un film cu spioni, are un suflu nou, este plin de tensiune, suspans, ironie si autoironie. In egala masura si film de actiune si comedie, aceasta productie este eleganta, puternica si, desi dureaza mai bine de doua ore, o sa vreti sa nu se mai termine. As spune ca notele mici primite din partea criticilor americani sunt o forma de invidie.

Ca sa se asigure ca totul este cum trebuie, distributia a apelat si la cateva nume mari de peste ocean, astfel ca Samuel L. Jackson este antagonistul acestui film, un personaj negativ inspaimantator, dar care ironizeaza toate personajele negative din filmele de gen. Cand vine vorba de eroul rincipal, cinematografia britanica a scos din maneca un as la care nu se astepta nimeni. Nu stiu cati auzisera de Taron Egerton inainte de acest film, eu unul cu siguranta nu, dar sunt convins ca vor auzi de el de acum inainte. Cvasi-debutantul face un rol foarte bun, care ii va propulsa cariera.

Nu lasati intriga, aparent banala, sa va pacaleasca. Filmul este fantastic. Replicile sunt foarte amuzante; sunt ca Bond, dar adus in timpurile noastre. Scenele de arte martiale i-ar face gelosi pe cei din Matrix, iar actiunea, sustinuta de gadgeturi moderne, reuseste sa fie shakespeariana cateodata. Coloana sonora contribuie si ea din plin la succesul filmului. Daca in filmele de la Hollywood de multe ori eroul negativ are un accent britanic, aici este exact invers. La final, aveti grija sa nu ratati scena bonus din timpul genericului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!