sâmbătă, 27 iunie 2015

These Final Hours (2013)

Gen: Drama

Distributie: Sarah Snook, Jessica De Gouw, Natha Phillips, Daniel Henshall, Kathryn Beck

Regizor: Zak Hilditch [a mai regizat: The Toll(2010), Plum Role(2007), The Actress(2005), Waiting for Naval Base Lilly(2003)]

Buget: 1.900.000 $

Premii: 
- Best Film Score, Gerardmer Film Festival, 2015
- Best Actor (Nathan Phillips), Sitges - Catalonian International Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 61/100

Un barbat semi-narcisist se indreapta spre "petrecerea de sfarsitul lumii", dar ajunge sa salveze o fetita si sa o ajute sa isi caute tatal. Relatia celor doi il duce pe el pana la urma pe calea mantuirii.

Inca un film a carui intriga este "ce ai face daca sti ca mai ai doar cateva ore de trait?".Observ ca, cu mici exceptii, filmele despre sfarsitul lumii care nu se concentreaza pe dezastru in sine, ci mai degraba pe natura umana nu reusesc sa impresioneze. Acesta are cateva parti bune, dar in cea mai mare parte este plin de clisee si actiuni pe care le-am mai vazut deja de cateva ori in alte productii.

Distributia nu spune mare lucru, daca nu sunteti obisnuiti ai cinematografiei australiene. Din fericire, avem parte de un protagonist care are o prestatie bunicica si care face tranzitia de la proscris la mantuire suportabila si nu deranjanta cum se intampla de obicei. Langa el este si o fetita cu ceva potential. In rest, in rolurile secundare doar interretari mediocre.

Per total, filmul este o drama destul de buna despre sfarsitul lumii. De aceasta data, un meteorit este cel care sfarseste viata pe Pamant. FIlmul are si un narator din cand in cand, lucru pe care de obicei il detest, dar in acest caz este invelit frumos intr-o voce de radio care il face chiar agreabil. Coloana sonora este si ea foarte reusita mai ales in a doua parte a filmului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!