marți, 2 iunie 2015

Mandela: Long Walk to Freedom (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Idris Elba, Naomie Harris, Terry Pheto, Tony Kgoroge, Riaad Moosa

Regizor: Justin Chadwick [a mai regizat: The Money(2014), Stolen(2011), The First Grader(2010), The Other Boleyn Girl(2008)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 10.000.000 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Original Song - Motion Picture, Golden Globes SUA, 2014
- Capri Actor Award (Idris Elba), Capri Hollywood Awards, 2013
- Capri Song Award, Capri Hollywood Awards, 2013
- Capri Supporting Actress Award (Naomie Harris), Capri Hollywood Awards, 2013
- Cinema for Peace Honorary Award, Cinema for Peace Awards, 2014


Nota Gealapa: 7.55

Metascore: 60/100

O crocnica a vietii lui Nelson Mandela din copilarie, din satul natal, pana la alegerea sa ca presedinte al Africii de Sud. 

Indiferent de cate ori a fost facut un subiect, daca acesta este bun, are substanta si este tratat serios din el va iesi un proiect de succes de fiecare data. Senzatia pe care o transmite cel mai puternic acest film este cea de forta. Forta si determinarea personajului principal patrund dincolo de ecran cu multa usurinta. Un buget decent au asigurat un realism foarte bun, dar din pacate astfel de filme nu sunt suficient de mainstream pentru a fi un succes la box office.

Distributia nu este una care sa te dea pe spate si este posibil ca singurul nume care sa va sune familiar sa fie cel al protagonistului. In acest caz asta nu conteaza absolut deloc. Fiecare actor, cunoscut sau nu, s-a potrivit foarte bine cu personajul sau, iar Idris Elba a reusit unul din rolurile sale de referinta. A fost impresionant.

Ca aspecte negative as mentiona importanta redusa sau lipsa aducerii in discutie a unor personaje cheie din acele vremuri precum si prezentarea mult prea sumara a ororilor care aveau loc atunci. Asta poate face un spectator neinformat sa nu aiba un erou negativ impotriva caruia sa-si concentreze energia negativa. 

In timpul premierei acestui film in Londra, surorile Zindzi Mandela si Zenani Mandela, care erau in public, au fost sunat si anuntate ca tatal lor, Nelson Mandela tcmai a murit. Cand au fost intrebate daca doresc sa fie amanata premiera, acestea au insistat ca filmul sa ruleze asa cum a fost planificat. Vestea trista nu a fost impartasita cu ceilalti membri ai publicului, care au vizionat filmul fara sa stie ce tocmai se intamplase. Abia dupa ce a rulat si genericul, co-producatorul Anant Singh a urcat pe scena si a impartasit vestea trista cu toata lumea. Timp de doua minute s-a tinut un moment de reculegere intr-o liniste totala, ca semn de respect. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!