sâmbătă, 20 iunie 2015

Jurassic World (2015)

Gen: Aventura

Distributie: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Nick Robinson, Vincent D'Onofrio

Regizor: Colin Trevorrow [a mai regizat: Safety Not Guaranteed(2012), Gary: Under Crisis(2005), Reality Show(2004)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 720.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 8
Metascore: 59/100

La 20 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, pe insula pe care se desfasoara evenimentele se afla din nou un parc tematic, exact cum isi imaginase John Hammond. Dupa zece ani de functionare si profituri in declin, este creata o noua atractie cu efecte secundare oribile.

Ca sa fie clar de la inceput, un punct este pentru 4D.  Fara beneficiile efectelor din sala de cinema, acest film ar fi doar unul bun, nu exceptional. De obicei, cand se reinvie sau se continua o franciza, rezultatele nu sunt din cele mai bune. Avand la carma un regizor nu foarte experimentat, nici acesta nu avea premisele unui succes. Totusi din mainile echipei de productie a iesit un film excelent. Neobisnuit pentru astfel de filme, scenariul propune dialoguri bune, amuzante care contribuie si ele constructiv la rezultatul final. Referintele catre filmul roiginal sunt si ele o aditie binevenita pentru nostalgici, cum ar fi cateva din echipamentele originale si modul in care este hranit T-Rex.

Numele din distributie nu anuntatu nici ele vreo capodopera dar, fara sa straluceasca neaparat, toti actorii s-au achitat de sarcini decent si au facut exact cat trebuia cat sa nu iti ia ochii de la efectele vizuale cu prestatii jenante. Daca ar fi sa aleg cea mai credibila prestatie, as alege dinozaurii artificiali.

Prima jumatate a filmului nu este neaparat foarte buna. Originalitate lipseste si cele mai multe lucruri se intampla exact cum v-ati astepta. Abia partea a doua a filmului aduce elementul nou. Fiind vorba de un blockbuster american, va dati seama ca vorbim de un numar impresionant de cadavre. In acest caz, insa, acest lucru nu este deranjant. Pana la urma ce iti poti dori mai mult de la un film decat dinozauri si morti spectaculoase? Filmul trebuia sa se numeasca initial Jurassic Park: Extinction. Dupa ce am vazut, sper sa nu fie ultimul film al seriei. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!