joi, 25 iunie 2015

Detour (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Neil Hopkins, Brea Grant, John Forest, Ptolemy Slocum, Deb Snyder

Regizor: William Dickerson [a mai regizat: Don't Look Back(2014), The Mirror(2013)]

Nota Gealapa: 4.45
Metascore: 55/100

Blocat in masina dupa dupa o alunecare de teren, Lackson Alder, un tip obisnuit sa scape cu vorba din orice situatie, se vede intr-o situatie in care principala lui calitate nu il ajuta cu nimic. Fara nici o speranta de a fi salvat, el trebuie sa sfideze sansa si sa se lupte cu "mama natura" pentru propria supravietuire.

Nu putem vorbi despre originalitate, pentru ca astfel de filme s-au mai facut. Fie ca era vorba de oameni blocati in munti, izolati in desert sau alte situatii asemanatoare, astfel de filme statice nu sunt o noutate, astfel ca orice noua productie d acest gen, pierzand factorul surpriza, trebuie sa vina cu ceva nou si socant, ceea ce din pacate nu se intampla aici. Avem parte de foarte putine noutati si aceleasi revelatii despre viata si lamentari divine.

Acest film nu are nici avantajul vreunui nume mare in rolul principal care sa trage tot filmul dupa el. Neil Hopkins se descurca binisor, dar nu pot spune ca ma facut sa empatizez cu personajul lui, singurul de altfel, ci dimpotriva, numaram minutele pana la deznodamantul ce parea inevitabil.

Principala senzatie pe care ar fi trebuit sa o transmita acest film ar fi trebuit sa fie cea de claustrofobie, lucru pe care nu l-am simtit aproape deloc. Ar fi nedrept sa judecam logica actiunilor personajului principal, pentru ca pana la urma in situatii de criza oamenii nu reactioneaza neaparat in cel mai logic mod. Pe scurt, vazut, bifat, sters. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!