sâmbătă, 20 iunie 2015

Jupiter Ascending (2015)

Gen: SF

Distributie: Channing Tatum, Mila Kunis, Eddie Redmayne, Sean Bean, Douglas Booth

Regizor: Andy Wachowski [a mai regizat: Cloud Atlas(2012), Speed Racer(2008), The Matrix Revolutions(2003), The Matrix Reloaded(2003), Matrix(1999)]

Buget: 176.000.000 $
Incasari: 365.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 6
Metascore: 40/100

O tanara afla ca destinul ei este sa fie mostenitoarea unei familii de nobili intergalactici si trebuie sa lupte sa apere Pamantul si locutorii sai de o industrie antica distructiva.

Buget impresionant, distributie rasunatoare, regizor experimentat...ce ar putea sa mearga rau la acest film? Cam totul. Oricat de futurist ar fi un scenariu trebuie sa pastreze o oarecare nota de credibilitate. Nu este cazul aici. Totul este dus la extrem, iar personajele au in dotare o multime de gadgeturi fantasmagorice, doar pentru ca trebuiau sa iasa din niste situatii in care James Bond murea instant. Alt lucru in neregula la acest film este numarul exagerat de efecte vizuale. Desi este un procedeu la moda, a fost abuzat in acest film, facandu-l sa para total artificial, iar efectele bune palesc se pierd in marea efectelor mediocre.

Distributia promitea si ea un film de zile mari, dar scenariul i-a pus pe cei doi protagonisti celebri in niste situatii din care nu aveau ce sa scoata. Mila Kunis interpreteaza cea mai naiva, ca sa nu-i spun proasta, regina intergalactica; un fel de Cenusareasa combinata cu tipa albastra din Avatar. Atat de proasta este prestatia ei, incat Channing Tatum care interpreteaza un hibrid intre om, albina si lup care se lupta sa isi recupereze aripile, este mai credibil decat ea.

Desi sunt una din partile negative, tot efectele vizuale sunt si principalul atu al filmului, pentru ca unele dintre ele sunt incredibile. Desi filmul are peste doua ore, din cauza ca universul creat este urias, povestea devine neglijenta. Raman multe lucruri neexplicate, poate ca mult timp de ecran este ocupat cu scene de dragoste inutile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!