marți, 16 iunie 2015

The Mortal Instruments: City of Bones (2013)

Gen: Fantastic

Distributie: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Kevin Zegers, Jemima West

Regizor: Harald Zwart [a mai regizat: The Karate Kid(2010), The Pink Panther 2(2009), Lange flate balaer II(2008), Lange flate balaer(2006), Agent Cody Banks(2003)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 183.000.000

Filmul a obtinut 6 premii, printre care:
- Achievement in Sound Editing, Canadian Screen Awards, 2014
- Sound Editing - Feature Film, Directors Guild of Canada Awards, 2014
- Achievement in Make-Up, Genie Awards, 2014
- Achievement in Visual Effects, Genie awards, 2014
- Achievement in Overall Sound, Genie Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.70

Metascore: 33/100

Cand mama ei dispare, Clary Fray afla ca este descendenta unui clan de luptatori care apara lumea de demoni. Isi uneste fortele cu altii asemenea ei si se aventureaza intr-un newy York alternativ periculos, numit Lumea de Jos.

Imi pare rau ca acest film nu a fost gandit pentru opmaeni maturi, pentru ca ar fi fost cu adevarat foarte bun cu cateva modificari. Este doar un film pentru adolescenti. Este un Twilight cu o eroina mai vorbareata. Pacat de efectele foarte bune. Coloana sonora este si ea foarte buna, dar este mult prea soft dupa gustul meu. O muzica mai neagra ar fi facut mult bine filmului. Din punctul meu de vedere sunt prezente si prea multe povesti secundare cu tenta de telenovela. Tinerii emo si goth probabil vor adora acest fel de punere in scena.

Numele din distributie nu sunt neaparat sonore, dar sunt figuri familiare, foarte la moda in randul adolescentilor. Acestia ofera prestatii de asemenea la moda, adica aproape chicioase, pe care publicul dintr-o anumita categorie le va adora, iar restul lumii isi va taia cateva lamai ca sa alunge senzatia de greata.

Scenariul nu este nici el punctul forte si te trezesti in mijlocul filmului intrebandu-te daca replica pe care tocmai a auzit-o a fost o incercare de gluma. De obicei adaptarile dupa carti nu reusesc sa ajunga la valoarea materialului original si, din ce am citit,  asa este cazul si aici. Sfarsitul lasa clar posibiliatatea unui sequel, dar inteleg ca s-a luat decizia ca acest film sa se transforme intr-un serial.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!