marți, 9 iunie 2015

Legendary (2010)

Gen: Sport

Distributie: John Cena, Patricia Clarkson, Danny Glover, Devon Graye, Madeleine Martin

Regizor: Mel Damski [a mai regizat: The Clark Family(2001), Their Second Chance(1997), The Care and Handling of Roses(1996), Wild Card(1992), Back to the Streets of San Francisco(1992)]

Incasari: 1.000.000 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 39/100

Un tanar tocilar se alatura echipei de wrestling a liceului, in incercarea de a-si reuni membrii familiei, care s-au indepartat unii de altii dupa moartea tatalui sau, o legenda a wrestlingului.

De ce o nota asa de mare? Pentru ca am o slabiciune pentru filmele despre sport si pentru ca pe langa numeroasele clisee, scenariul previzibil si unele dialoguri jenante, acest film are si partile lui bune. In ciuda tuturor lucrurilo care nu sunt in regula, filmul reuseste cumva sa impresioneze si sa fie sensibil, desi foloseste un narator. Cine mai foloseste un narator in 2015?

Distributia este punctul forte al filmului. Sa il pui pe John Cena sa joace rolul unui wrestler intr-un film despre sport, este ca si cum m-ai pune pe mine sa joc rolul unui betiv, intr-un film despre viata persoanelor supraponderale. Asta nu inseamna ca prestatia lui a dezvaluit vreo urma de talent actoricesc, oricat de mult mi-ar placea mie de el ca sportiv. Danny Glover este o prezenta discreta, dar care asigura un minim de clasa acestui film. Dintre toti insa, cel mai tare a stralucit si a reusit sa ridice nota filmului Patricia Clarkson, care a fost protagonista catorva scene emotionante si a fost destul de aproape sa imi smulga o lacrima.

Este poate cel mai bun film in care joaca John Cena, dar nu toti wrestlerii pot fi Dwayne Johnson cand vine vorba de actorie. Povestea reuseste sa fie inspirationala cat de cat, dar e genul ala de morala care mie nu imi place si anume, ca nu este totul sa castigi, important este sa participi. Mi se pare o mentalitate nesanatoasa care nu ar mai trebui promovata.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!