vineri, 5 iunie 2015

Mr. Morgan's Last Love (2013)

Gen: Drama

Distributie: Michael Caine, Michelle Goddet, Jane Alexander, Gillian Anderson, Clemence Poesy

Regizor: Sandra Nettelbeck [a mai regizat: Helen(2009), Sergeant Pepper(2004), Bella Martha(2001), Mammamia(1998), Undestandig und kuhl(1996)]

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 36/100

El este un vaduv in Paris, care nu vorbeste deloc franceza; ea este o profesoara de dans care are mai utin de jumatate din varsta lui. Pot ei sa devina o familie, sau copii acestuia vor reusi sa opreasca relatia?

Din cand in cand apare cate un film care nu are cu ce sa te impresioneze decat cu sensibilitatea pe care o transmite. Asa este si acesta. O poveste bunicica si un scenariu excelent scris sunt singurele arme pe care acest film le are intr-o lume plina de efecte CGI si bugete de zeci de milioane de dolari. Intr-un cadru de vis, actiunea avanseaza intr-un rtm lent, perfect pentru a sorbi de-a dreptul dialogurile savuroase.

Distributia nu are nume in voga. Il are insa pe Michael Caine, un lord al meseriei de actor, care reuseste inca un rol bun, demn de renumele pe care il are. Distributia o are si pe Clemence Poesy, o tanara de care eu unul nu am auzit pana acum, dar care are o frumusete impresionanta, si nu ma refer la calitatile fizice, si are cea mai sensibila prestatie pe care am vazut-o de multa vreme.

Aceasta nu este o drama obisnuita si are multe lucruri care sa placa. In primul rand actoria, dar cand il ai pe Michael Caine nu poti sa te astepti decat la calitate. In al doilea rand cinematografia. Pe langa decorul de care aminteam mai devreme, trebuie mentionat si faptul ca este unul din putinele filme inregistrate chiar pe... film. Ar trebui sa apreciem asta. In al treilea rand, tentativa lui Michael Caine de a vorbi cu accent american este absolut hilara. Nu in ultimul rand, ochii lui Clemence Poesy cand zambeste; este absolut adorabila. Spre final intriga se complica si ritmul devine cumva dezordonat, in antiteza cu tot ce se intampla in film pana atunci. Nu stiu daca asta este neaparat un lucru bun.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!