marți, 2 iunie 2015

The Book of Life (2014)

Gen: Animatie

Distributie: Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum, Ron Perlman, Christina Applegate

Regizor: Jorge R. Gutierrez [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 51.000.000 $

Premii:
- Outstanding Achievement in Character Design in an Animated Feature Production, Annie Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 67/100

Manolo, un tanar care se zbate intre indeplinirea asteptarilor familiei sale si a-si urma inima, porneste intr-o aventura care il poarta in trei lumi fantastice, unde trebuie sa isi infrunte cele mai mari frici.

Nu stiu de unde a aparut acest film. Sentimentul este ca a trecut cumva neobservat, desi are toate ingredientele unei animatii de succes. Povestea este buna, indrazneata, plina de umor si susans. Personajele sunt dezvoltate exact cum trebuie, dialogurile sunt savuroase si aproape ca nici nu iti dai seama ca in spatele camerelor se afla un regizor practic debutant. Singurul capitol la care a suferit, inexplicabil avand in vedere bugetul, este marketingul. Promovarea a fost absolut dezastruoasa. Eu de exemplu l-am descoerit din intamplare.

Distributia este la nivelul oricarei megaproductii animate care a rupt box-office-ul. Unele aparitii sunt surprinzatoare. Nu ma gandeam sa il aud vreodata pe Channing Tatum dubland voci, iar Ice Cube e mult mai agreabil asa decat atunci cand trebuie a apara pe ecran. Fiind vorba de o animatie, nu putem vorbi de vreo prestatie artistica remarcabila, dar distributia pentru voci a fost aleasa in mod inspirat.

Povestea ne prezinta un triunghi amoros complicat, dar nu avem parte de cliseele la care ne-am astpeta. Unele sunt prezente in mod inevitabil, dar in general povestea este prezentata intr-un mod original care o face amuzanta, emotionala si mai realista decat multe drame siropoase cu pretentii. IN concluzie, aceasta este cea mai buna animatie pe care am vazut-o de ceva timp incoace si va recomand sa o vedeti, de preferabil in 3D. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!