marți, 9 iunie 2015

Dark Touch (2013)

Gen: Horror

Distributie: Missy Keating, Marcella Plunkett, Padraic Delaney, Charlotte Flyvholm, Stephen Wall

Regizor: Marina de Van [a mai regizat: Le petit poucet(2011), Ne te retourne pas(2009), Dans ma peau(2002), Luce Turnier(1993)]

Buget: ca. 3.000.000 $

Premii:
- Denis-de-Rougemont Youth Award (Marina de Van), Neuchatel International Fantasy Film Festival, 2013
- Mad Movies Award (Marina de Van), Neuchatel International Fantasy Film Festival, 2013
 - Narcisse Award - Best Feature Film (Marina de Van), Neuchatel International Fantasy Film Festival, 2013

Nota Gealapa:  5.70
Metascore: 64/100

Intr-un orasel din Irlanda, o fetita de 11 ani este singura supravietuitoare a unui masacru in urma caruia i-au murit parintii si fratele mai mic. Suspectand o banda de vandali, politia ignora explicatiile fetitei care spune ca de vina este chiar casa in care locuiau. Pentru a o ajuta, vecinii ei o iau in grija, insa fetita nu reuseste sa isi gaseasca linistea, iar primejdia oribila continua sa se manifeste.

Se vede ca acest film a avut la carma o regizoare, pentru ca este exact ca mintea unei femei: confuz. Nu inteleg de ce a fost asa apreciat de critici, pentru ca lucrurile reusite sunt foarte putine. Acestea sunt un inceput promitator cu cateva scene gore reusite si vreo zece minute aproape de final, care sunt atat de ciudate ca devin captivante. In rest, avem parte doar de o fetita, practic muta si de cateva femei de-a dreptul isterizate si exasperante.

Asta ma aduce la distributie. Putine sunt ocaziile cand filmele horror se bucura de participarea unor actori de prima mana. De obicei, la Hollywood, in astfel de filme joaca actori de mana a doua care fie vor sa isi relanseze cariera, fie vor sa isi faca una. De cele mai multe ori, acest efort se termina cu un esec rasunator. Acum, fiind vorba de un film european, avem de a face cu actori de mana a doua europeni, lucru care in acest caz cel putin se dovedeste a fi chiar mai rau. INterpretarile de aici sunt aproape gretoase.

Desi la inceput filmul pare provocator, diferit, imprevizibil si profund, se stinge destul de repede si se transforma intr-un film mediocru, cu lipsuri mari in firul logic. Din pacate, un incest amestecat cu putin sange se pare ca nu este suficient pentru a avea un film de succes.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!