vineri, 26 iunie 2015

Dinosaur 13 (2014)

Gen: Documentar

Distributie: Stan Adelstein, Lanice Archer, Robert Bakker, Philip Currie, Kristin Donnan

Regizor: Todd Douglas Miller [a mai regizat: Scaring the Fish(2008), Gahanna Bill(2001)]

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 66/100

Un documentar despre descoperirea celei mai mari fosile de Tyrannosaurus Rex descoperite vreodata.

Cu ocazia vizionarii acestui film am avut sansa sa aflu destule informatii despre un eveniment istoric, despre care nu stiam absolut nimic. Pe langa asta, pentru romani, filmul are darul de a ne arata ca nu doar la noi in tara se intampla nenorociri, iar autritatile sunt nedrepte si comit abuzuri, peste tot in lume, in acest caz chiar in Statele Unite, patria democratiei.

Cei care sunt prezentati aici au avut o contributie majora in gasirea raspunsurilor pentru multe intrebari legate de trecutul planetei noastre, dar la cunostiintele mele in domeniu, nu auzisem pana acum de ei. Fiind vorba despre un documentar, nu putem vorbi de personaje, dar protagonistii au trait propria drama care reuseste sa starneasca interes.

Filmul este destul de interesant si palpitant, atat cat poate fi de palpitanta paleontologia. Spre deosebire de multe documentare, acesta are o serie de figuri pozitive, dar si antagonisti lucru acre fac informatiile pe care le primesti despre legi, taxe, inhisoare, mult mai usor de asimilat. Intr-o perioada in care Jurassic World face furori, este binevenit si putin adevar despre dinozauri. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!