miercuri, 3 iunie 2015

Skinwalker Ranch (2013)

Gen: Horror

Distributie: Britani Bateman, Taylor Bateman, Steve Berg, Michael Black, Erin Cahill

Regizor: Devin McGinn [aflat la rima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 5.60

O echipa de oameni de stiinta investigheaza si documenteaza fenomenele paranormale care inconjoara disparitia unui baiat de 10 ani. Filmul este inspirat de fapte reale care au socat comunitatile care cerceteaza evenimente paranormale din intreaga lume.

Eu dispretuiesc sincer filmele ieftine filmate la persoana intai, pentru "realism". Primele doua-trei au fost interesante, dar acest mod de a filma s-a transformat intr-o moda pentru toti "saracii" care vor sa faca un film. Prin urmare, acest film a plecat cu o bila neagra din start din punctul meu de vedere, dar va sfarsi in colectia mea personala. Nu este vreo capodopera, nu este vreo minune a tehnicii dar are alte avantaje. Are la baza un caz real solid, care a facut si inca face valva peste ocean, iar zona la care se face referira este acum puternic militarizata, lucru care creste banuielile si te face sa fii atent de la inceput. Apoi, modul cum este redata povestea este gandit si executat foarte bine. Filmul te loveste puternic de la inceput si nu ai timp nici macar sa desfaci punga de popcorn, dupa care iti mai da cateva secunde sa termini aceasta actiune si apoi te tine intr-un suspans continuu pana la final.

Distributia nu prea conteaza in filmele filmate stfel si asta este un lucru bun, pentru ca daca cei care au luat parte la acest proiect ar fi trebuit sa fie si buni actori, probabil ar fi clacat. Prestatiiile lor sunt decente si suficient de credibile pentru a-i tolera.

Bineinteles ca filmul nu este doar lapte si miere. Efectele bune sunt la fel de multe ca si cele nereusite, calitatea imaginii in astfel de filme lasa de dorit si, fiind inspirat dintr-un caz real, lipseste cursivitatea pe care un scenariu ar fi putut-o oferi precum si un deznodamant clar si lamuritor. Ramane oricum una din placerile mele vinovate. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!