marți, 29 august 2017

The Jacket (2005)

Gen: Thriller, SF

Distributie: Adrien Brody, Keira Knightley, Daniel Craig, Kris Kristofferson, Jennifer Jason Leigh

Regizor: John Maybury [a mai regizat: The Edge of Love(2008), Love is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon(1998), Genetron(1996), Remembrance of Things Fast: true Stories Visual Lies(1994), Premonition of Absurd Perversion in Sexual Personae, Part I(1992)]

Buget: 29.000.000 $
Incasari: 23.100.000 $

Premii:
- Best DVD Release, Jupiter Award, 2007

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 44/100

Un veteran al razboiului din Gol este trimis din greseala intr-un sanatoriu pentru criminali cu probleme psihice, unde devine obiectul experimentelor unui doctor, care ii afecteaza viata iremediabil.

Un film original, interesant si putin bolnav. Exista niste scene de sex care nu isi aveau rostul si sunt profund imorale, in rest nu i se pot reprosa prea multe filmului. Este bine scris, regizat decent si surprinzator de palpitant. Povestea este putin cam trasa de par, dar in mod ciudat functioneaza. Este un film diferit, iar Hollywoodul nu ofera prea des lucruri proaspete.

Distributia este si ea foarte buna. Multe nume importante pot fi vazute la treaba. Protagonistul este Adrien Brody, nu neaparat unul din favoritii mei, dar cu o prestatie solida aici. Interpretarea cea mai neasteaptata si surprinzator de credibila a fost cea a lui Daniel Craig, in pielea unui personaj secundar care l-a trimis foarte departe de zona de confort si de tipologia personajelor sale obisnuite. Keira Knightley a fost doar "ok", dar sexy ca de obicei.

Citind intriga ai putea avea impresia ca acesta este un film de semiactiune de mana a doua, dar realitatea este foarte departe de aceasta afirmatie. Este un thriller psihologic as spune, care te face sa te indoiesti de ce este real si ce nu in cea mai mare parte a timpului. Este o experienta inedite pe acre o recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!