miercuri, 23 august 2017

The Big Short (2015)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Rudy Eisenzopf, Casey Groves

Regizor: Adam McKay [a mai regizat: Anchorman 2: The Legend Continues(2013), Lifecasters(2013), The Other Guys(2010), Step Brothers(2008), Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby(2006)]

Buget: 28.000.000 $
Incasari: 271.000.000 $

Filmul a obtinut 37 de premii, printre care:
- Best Writing, Adapted Screenplay, Academy Awards, USA 2016
- Best Adapted Screenplay, BAFTA Awards, 2016
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2016
- Best Edited Feature Film - Comedy, American Cinema Editors, USA 2016
- Best Adapted Screenplay, Broadcast Film Critics Association Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 81/100

Patru oameni din lumea finantelor prezic criza financiara de la mijlocul anilor '00 si decid sa demaste lipsa de viziune si lacomia bancilor.

Este genul ala de film care te face sa te simti mic si neimportant si realizezi ca toate "tunurile financiare" descoperite la noi in tara si mediatizate sunt doar niste gainarii. Indiferent cat de amuzant s-au straduit producatorii sa prezinte aceasta tragedie, efectul este tot unul deprimant pentru orice persoana care si-a luat bacul pe bune. Nici nu mai conteaza cinematografie, coloana sonora si alte detalii tehnice. Scenariul este atat de bine scris, incat reuseste sa explice pe intelesul tuturor proportiile abuzului la care suntem supusi fara sa ne dams eama.

Distributia aduna si ea actori buni, care nu prea au colaborari impreuna, dar nici nu s-au intalnit prea mult in filmul asta pentru ca este vorba de patru povesti individuale. Chiar si prestatiile lor, asa solide cum au fost, au cazut in plan secund, lumina reflectoarelor fiind furata in totalitate de poveste si scenariu. Nici macar Steve Carell nu m-a enervat in filmul asta.

Desigur ca s-au mai facut filme despre criza financiara, sau in genul "Wolf of Wall Street", dar parca acesta a rasucit cutitul in rana cel mai adanc. Ar putea fi considerat chiar un continuator al acestui film. Avem parte de foarte mult umor in prima parte, iar cand loveste drama te surprinde cu garda jos si efectul este maxim. Prezentarea personajelor dureaza putin cam mult, dar odata depasita se dezlantuie iadul, intr-un sens pozitiv. Este un film despre aroganta, lacomie, prostie si minciuna care m-a impresionat, dar pe care nu mai vreau sa il vad vreodata. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!