luni, 21 august 2017

Star Trek Beyond (2016)

Gen: SF, Actiune, Aventura

Distributie: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg

Regizor: Justin Lin [a mai regizat: Furious 6(2013), Fast Five(2011), Fast & Furious(2009), Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee(2007), The Fast and the Furious: Tokyo Drift(2006)]

Buget: 185.000.000 $
Incasari: 432.000.000 $

Premii:
- Best Make-Up, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2017
- Best Special Makeup Effects - Feature-Length Motion Picture, Hollywood Makeup Artist and Hair Stylist Guild Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 68/100

Echipajul U.S.S. Enterprise exploreaza colturi ale spatiului in care nu a ajuns nimeni pana acum, unde intalnesc un nou dusman nemilos, care ii pune la incercare atat pe ei cat si principiile Federatiei.

Unele francize nu stiu cand sa se opreasca si o cam lalaie in incercarea de a mai stoarce niste bani de la fanii indoctrinati. Star Trek a devenit una din acele francize. Deja sunt atat de multe film in aceasta serie ca nici nu mai poti urmari firul logic sau cel temporal. Bineinteles ca va avea mereu un buget urias care il va face sa arate bine, costumele vor fi impresionante, efectele te vor da pe spate si mereu vor fi extraterestri noi gata sa ii omoare pe protagonisti, dar tot senzatia de ciorba reincalzita mi-a lasat-o.

Distributia este deja cunoscuta, dar nu pot spune ca este pe gustul meu, pentru ca mie imi placea mai mult Star Trek cu capitanul Jean-Luc Picard, nu cu Kirk si descendentii sai. Facand abstractie de parerile mele personale, Chris Pine are aceeasi interpretare melodramatica  pretabila rolului sau, iar toti ceilalti au prestatii in acelasi stil. In afara de Karl Urban care pare mai uman, in rest nu ma declar impresionat.

Desi arata impecabil, pot spune ca filmul si-a pierdut din focus si s-a departat cumva de original. Da, Enterprise exploreaza inca spatiul indepartat, unde nu a mai ajuns nimeni, dar deciziile potential catastrofale sunt luate cu o usurinta copilareasca si fara nici un fel de pregatire capitanul este gata sa isi puna tot echipajul in pericol bazandu-se doar pe vorbele unui strain. Astfel de lucruri nu se intamplau in primele filme.

Imi inchipui ca aflandu-se in spatiul indepartat, producatorii au ramas fara idei. Star Trek era cea mai optimista calatorie spatiala posibila, in care accentul se punea pe aventura si nu era intunecat mai niciodata. De la Into Darkness insa, a aparut si Guardians of the Galaxy, monument de neseriozitate si ma gandesc ca scenaristii nu au vrut ca cele doua francize sa semene, mai ales ca Zoe Saldana are roluri importante in ambele.

In concluzie, filmul este chiar bunicel, doar ca m-am cam saturat eu de atata Star Trek; si mai urmeaza unul. Trebuie sa il vedeti, ami ales daca ati urmarit franciza pana azum. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!