joi, 31 august 2017

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)

Gen: Actiune, Aventura

Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland

Regizor: Francis Lawrence [a mai regizat: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1(2014), The Hunger Games: Catching Fire(2013), Gotham(2012), Water for Elephants(2011), I Am Legend(2007)]

Buget: 160.000.000 $
Incasari: 1.314.000.000 $

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- Best Scene or Sequence (Melhor Cena ou Sequência), Críticos de Cinema Online Portugueses Awards, 2016
- Best Fantasy/Adventure TV Spot, Golden Trailer Awards, 2016
- Best Fantasy / Adventure Poster, Golden trailer Awards, 2016
- Best Original Score - Sci-Fi/Fantasy Film, Hollywood Music in Media Awads (HMMA), 2015
- Best Song/Score - Trailer, Hollywood Music in Media Awads (HMMA), 2015

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 65/100

Pe masura ce razboiul din Panem duce la distrugerea altor districte, Katniss Everdeen, liderul rebeliunii, trebuie sa uneasca o armata impotriva presedintelui Snow, riscand tot ce are mai drag.

Imi place ca aceasta franciza a avut bunul simt sa nu se lungeasca prea mult si a avut un final decent. Ma asteptam sa ma faca sa dau ochii peste cap mult mai des decat s-a intamplat. Sunt vreo doua scene in acest film atat de bune ca ma vor bantui o perioada. Per total, efectele sunt bune, cinematogfrafia la fel, muzica si ea la fix si scenariul acceptabil. Aceasta ultima parte nu aduce variabile noi care sa fie majore, dar pune punct rezonabil acestei serii, intr-un mod usor suprinzator.

Distributia nu aduce nici ea ceva nou. Sunt aceeasi actori care au lucrat impreuna si la la partea 1, iar unii dintre ei de la inceputul francizei, astfel ca intre ei este o colaborare buna, fara evenimente, ca o echipa de fotbal ai carei membri dupa un timp isi formeaza unele automatisme si stiu unde se afla colegii pe teren fara sa se uite la ei. Putin cam dramatice interpretarile dupa gustul meu, dar asa a fost toata franciza, nu doar acest film.

Dragostea din filmula sta nu pare naturala; pare mai degraba indesata acolo ca sa nu lipseasca. Mersul normal al unei francize a fost respectat si aici: primul film a fost cel mai bun, iar ultimul cel mai slab. Este de inteles astfel de ce focusul a fost mai mult pe efectele vizuale, decat pe actiunea care aducea cu o ciorba reincalzita. Imoprtant este ca nu e plictisitor si il recomand fie si numai pentru a bifa intreaga colectie de filme a acestei francize.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!