marți, 22 august 2017

The Hateful Eight (2015)

Gen: Mister, Drama


Distributie: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir

Regizor: Quentin Tarantino [a mai regizat: Django Unchained(2012), Kill Bill: The Whole Bloody Affair(2011), Inglourious Basterds(2009), Death Proof(2007), Grindhouse(2007)]

Buget: 44.000.000 $
Incasari: 322.000.000 $

Filmul a obtinut 38 de premii, printre care:
- Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score, Academy Awards, USA 2016
- Best Original Score - Motion Picture, Golden Globes, USA 2016
- Best Original Music, BAFTA Awards, 2016
- Best Film Music or Score, Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Film Score, ASCAP Film and Television Music Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 68/100

In mijlocul unei ierni din Wyoming, un vanator de recompense si prada lui se adapostesc intr-o cabana locuita de o adunatura de personaje infame.

Imi era dor sa vad un film facut de Tarantino si nu am fost dezamagit. Numai el putea sa faca atat de interesant un film de trei ore, a carui actiune se desfasoara aproape exclusiv intr-o singura camera. Cine spune ca westernul nu mai e la moda ar trebui sa vada filmul asta. de asemenea, nu se mai intampla prea des in ziua de azi ca un film sa beneficieze de muzica special compusa pentru el. Acesta o are si este excelenta. Suspansul creste in permanenta pe toata durata filmului, iar actiune este din ce in ce mai sangeroasa pana aproape de final.

Cine a facut castingul ar merita un premiu. A reusit sa puna laolalta si sa ii faca sa colaboreze nume cunoscute si foarte diferite, care rar se intalnesc in acelasi film. Samuel L. Jackson are acelasi gen de interpretare solida cu care ne-a obisnuit, Kurt Russell ne arata ca inca este viu si mai poate, Jennifer Jason Leigh a fost extrem de credibila, Walton Goggins a avut cea mai surprinzatoare prestatie, Tim Roth a fost elegant ca intotdeauna, iar Michael Madsen a produs si el o interpretare decenta, ceea ce nu se intampla prea des. Culmea este ca aceasta enumerare nu acopera toate numele importante si interpretarile reusite din acest film.

Un film care are atat de mult dialog adoarme de obicei audientele. Nu se intampla asta si acum pentru ca nu este un dialog gol, fara substanta. Un numar redus de personaje a permis o poveste mai coerenta si dezvoltarea corespunzatoare a personajelor. Cinematografia si coloana sonora au completat excelent peisajul. Chiar daca nu sunteti genul care sa remarce coloana sonora la un film, fara sa vreti o veti remarca pe aceasta. Din pacate, sunt convins ca nu este un film pentru toata lumea, dar eu il voi recomanda cu fiecare ocazie care mi se iveste. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!