vineri, 25 august 2017

Star Wars: The Force Awakens (2015)

Gen: SF, Aventura, Fantastic, Actiune

Distributie: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Harrison Ford, Mark Hamill

Regizor: J.J. Abrams [a mai regizat: Star Trek Into Darkness(2013), Super 8(2011), Star Trek (2009), Anatomy of Hope(2009), Mission: Impossible III(2006)]

Buget: 245.000.000 $
Incasari: 3.371.000.000 $

Filmul a obtinut 55 de premii, printre care:
- Best Achievement in Special Visual Effects, BAFTA Awards, 2016
- Best Science Fiction Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2016
- Best Writing, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2016
- Best Actor (Harrison Ford), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2016
- Best Supporting Actor (Adam Driver), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2016

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 81/100

La trei decade dupa infrangerea Imperiului, o noua amenintare se naste in Primul Ordin. Dezertorul Finn si cautatorul de piese de schimb Rey sunt prinsi in incercarea rezistentei de a-l gasi pe Luke Skywalker.

Si asta e o franciza care refuza sa moara. Chiar daca inca produce filme foarte bune, parca m-am cam saturat de aceleasi personaje intoarse pe toate partile si reinviate doar pentru a mai mulge niste bani. Inteleg ca atunci cand a aparut Star Wars tehnologia de atunci nu i-a permis sa isi valorifice pe deplin potentialul, iar acum filmele arata excelent din punct de vedere vizual, dar asta este cam singurul plus al acestor ultime filme din serie. Efecte, scene epice si nostalgie; acestea sunt armele pe care isi bazeaza succesul.

Filmul asta aduce in sfarsit si cateva fete noi care sa duca franciza mai departe, dar nu stiu cat de bine o vor face, pentru ca nu pot sa ma declar impresionat de prestatiile lui Daisy Ridley sau John Boyega. Cea mai buna interpretare am vazut-o tot la Harrison Ford si la un robotel, dar personajul lui a murit, asa ca in mod logic nu ar trebui sa il mai vedem in urmatoarele filme.

Pentru ca nu sunt implicat emotional ca fanii spalati pe creier, mie mi s-a parut un film fara viziune, fara scenariu, fara un personaj negativ credibil, fara muzica si fara "intelepciune" vechilor Star Wars. in locul producatorilor l-as fi botezat Teenage Star Wars si atunci ar fi fost asumat. Este totusi un film foarte bun din punct de vedere tehnic, care trebuie vazut, dar asteptam mai mult de la un nume asa mare. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!