luni, 28 august 2017

The Hunter (2011)

Gen: Drama, Aventura

Distributie: Willem Dafoe, Sam Neill, Morgana Davies, Frances O'Connor, Finn Woodlock

Regizor: Daniel Nettheim [a mai regizat: Angst(2000)]

Incasari: 2.000.000 $

Premii:
- Best Cinematography, Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2012
- Best Original Music Score, Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2012
- Best Actress - Supporting Role (Frances O.Connor), Film Critics Circle of Australia Awards, 2012
- Best Cinematography, Film Critics Circle of Australia Awards, 2012

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 63/100

Martin, un mercenar, este trimis in salbaticia tasmaniana de catre o companie biochimica, pentru a vana ultimul tigru tasmanian.

Filmul asta este bun, da' nu prea. Intriga este originala, deci se incepe cu dreptul. Mai apoi, actiunea se dezvolta leeeent, foarte leeent si chiar si asa sunt lucruri care nu se explica deloc pana la final. Personajele sunt subdezvoltate si te chinui in zadar sa dai sens unor actiuni. Sunt destule momente de tensiune si pana la final stai intr-un oarecare suspans si astepti marea dezvaluire, dar deznodamantul este unul banal, iar singurul efect vizual din tot filmul este dezamagitor.

Distributia este si ea una de mana a doua. Willem Dafoe nu mai este demult un nume care sa atraga prea mult public. In acest film insa, mi s-a parut ca s-a straduit si si-a dat interesul, dar nu l-a ajutat nici scenariul si nici el nu mai are verva de alta data. Personajele secundare nu au nici un istoric, astfel ca e greu doar sa le intelegi, daramite sa empatizezi cu vreunul. Actorii copii au mai spalat putin rusinea.

Cinematografia este bunicica si mai indulceste filmul cat de cat. Desi este mai degraba un eco-thriller, nu te bate prea mult la cap cu mesaje gen "salvati planeta". Este genul ala de film care va porni o dezbatere in grupul de prieteni dupa ce il vezi, dar pe care il vei uita in doua zile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!